Незаконно звільненого директора ДП “Бурштин України” поновлять на посаді

Незаконно звільненого директора ДП “Бурштин України” поновлять на посаді
В.о. гендиректора ДП "Бурштин України" в 2015-2019 рр. Дмитро Тяглій. Джерело фото: https://rv.suspilne.media/news/13776

Тяглій Дмитро має бути поновлений на посаді виконуючого обовʼязки генерального директора державного підприємства “Бурштин України”. Про це NADRA.info повідомив адвокат Дмитра Тяглія Олександр Курінський, який також надав копію Постанови Верховного суду. Із повним текстом Постанови можна ознайомитися за посиланням.

Постанову Верховного Суду про поновлення Тяглія ухвалено 24.11.2021, вона остаточна і оскарженню не підлягає. Також суд визнав незаконним і скасував Наказ Держгеонадр №143 від 23.07.2021 про звільнення Тяглія.

Від жовтня 2020 р. ДП “Бурштин України” перебуває в управлінні Фонду державного майна України, і як ми писали раніше, його планують приватизувати в 2022 р. За даними YouControl, з лютого 2020 р. керівником ДП “Бурштин України” є Володимир Чібісов.

Олександр Курінський заявив NADRA.info, що 23.12.2021 подасть до ФДМУ заяву про поновлення Тяглія на в ДП “Бурштин України”.

Нагадаємо, Бурштин України володіє спецдозволом №3855 на видобування бурштину родовища Клесівське (Рівненська обл.). За весь час дії спецдозволу з 2006 р. підприємство видобуло понад 13 тонн бурштину-сирцю.

 

Читайте також: Піщаний поворот. Що буде з річковими родовищами піску в Києві і поблизу – після гучної заяви Служби?

Читайте також: Компанія-золотошукач судиться з Держгеонадр

Читайте також: Аукціону в понеділок не буде. Чому приватизація ОГХК знову відкладається?

Читайте також: Подано третю заяву про номінування на аукціон ділянки літієвих руд

Читайте також: 615-ту Постанову Кабміну переписали по-тихому. Під кого цього разу?