Аукціону в понеділок не буде. Чому приватизація ОГХК знову відкладається?

Аукціону в понеділок не буде. Чому приватизація ОГХК знову відкладається?
Джерело оригінального фото: https://www.facebook.com/spfu.gov.ua/posts/4490052777683804

Аукціону з приватизації державного АТ “Обʼєднана гірничо-хімічна компанія”, запланованого на понеділок, 20.12.2021 – не буде. Повідомляє NADRA.info із посиланням на заяву Фонду державного майна України.

До Фонду державного майна України надійшли дві заявки на участь в аукціоні з приватизації АТ “ОГХК”, що був запланований на 20 грудня 2021 року. Одна з заявок не відповідала вимогам чинного законодавства. Таким чином, через невідповідність вимогам Закону України “Про приватизацію державного та комунального майна”  заявки одного з двох претендентів на участь в аукціоні, торги не можуть бути проведеними за наявності лише одного учасника”, – йдеться в заяві.

Дату проведення аукціону АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” визначать окремо.

Таким чином, не відбулася вже третя спроба провести аукціон з приватизації ОГХК.

Перші торги планували провести наприкінці серпня. Запланований на 31.08.2021 аукціон з приватизації ОГХК не відбувся: до торгів допустили тільки 1 учасника. Потенційні покупці закидали організаторам аукціону низьку якість об’єкта приватизації.

Другий аукціон було заплановано на 29.10.2021. Напередодні до Фонду держмайна надійшло тільки дві заявки, одна з яких не відповідала вимогам чинного законодавства. А в BDO Corporate Finance (радник з приватизації) заявили, що “для успішного проведення аукціону з приватизації АТ “ОГХК” потрібні додаткові гарантії для захисту інвесторів“.

Нагадаємо,20.08.2021 стало відомо про заміну керівника ОГХК: т.в.о. Голови правління компанії став Єгор Перелигін, а його попередник Артур Сомов повернувся до виконання обов’язків члена Правління компанії. В ФДМУ ротацію назвали плановою. Пізніше, Артур Сомов склав повноваження члена Правління, про що розповів в інтервʼю NADRA.info.

9 вересня в NADRA.info опублікували інтерв’ю заступника Голови ФДМУ Тараса Єлейка і керуючого партнера BDO Corporate Finance Віталія Струкова, присвячене приватизації ОГХК. Почитати можна тут.

21.10.2021 стало відомо, що Державна служба геології та надр України продовжила на 20 років дію спецдозволу №6028 на родовище Малишевське, ділянки Західна, Центральна і Східна. Відповідний наказ № 752 Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах підписав 20.10.2021 р.. Крім Малишівського родовища, ОГХК володіє ще двома спецдозволами: №6027 на видобування руд титану і піску родовища Межирічне і №5269 на геологічне вивчення з ДПР руд титану родовища Селищанське.  Спецдозвіл на Селищанське родовище продавався на аукціоні в квітні 2021 року. Переможцем торгів стало ТОВ Межиріченський ГЗК з Group DF Дмитра Фірташа. Проте згодом Держгеонадр позбавила МГЗК права купити спецдозвілКомпанія назвала таке рішення незаконним і намагається оскаржити в судовому порядку. Втім, суд не став забороняти ОГХК купити спецдозвіл, що і було зроблено в серпні. У вересні стало відомо про отримання ОГХК даного спецдозволу.

 

 

Читайте також: Подано третю заяву про номінування на аукціон ділянки літієвих руд

Читайте також: 615-ту Постанову Кабміну переписали по-тихому. Під кого цього разу?

Читайте також: Причорноморське ДРГП виставили на приватизацію

Читайте також: Розсекречено бурштинову НСРД: директору держпідприємства пропонували хабар у 50 мільйонів