Виправній колонії у Миколаївській області хочуть анулювати спецдозвіл на видобування гранітів 

Виправній колонії у Миколаївській області хочуть анулювати спецдозвіл на видобування гранітів 

Державна служба геології та надр звернулася до суду з позовом про припинення права користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 18.11.2008 № 4776. У червні Миколаївський Окружний Адміністративний Суд прийняв позовну заяву до розгляду, відкрив провадження в адміністративній справі, яку одноособово розгляне суддя Фульга Альона Петрівна за правилами спрощеного позовного провадження. Повідомляє NADRA.info із посиланням на дані Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Ми вже писали, що спецдозволом №4776 на видобування граніту, граніту порушеного вивітрюванням родовища Костянтинівське в Миколаївській обл. володіє ДП “Підприємство ДКВСУ (№83)” (в тексті ухвали суду про відкриття провадження – ДП “Підприємство Арбузинської виправної колонії управління державної пенітенціарної служби України в Миколаївській обл. № 83”). Це підприємство перебуває у сфері управління Міністерства юстиції України. 

За даними з Мінʼюсту, востаннє ДП №83 здійснювало користування надрами у 2019 р. – видобуло 37,2 м3 гранітних блоків. За результатами 9 місяців 2021 р. фінансовий результат ДП було зафіксовано на позначці 0 грн. Всього за час дії спецдозволу на родовищі Костянтинівське ДП “Підприємство ДКВСУ (№83)” видобуло близько 75 тис. куб. м гранітів (дані Публічного аудиту надрокористування).

 

 

Зображення асоціативне. Джерело: https://pixabay.com/photos/barbed-wire-fence-border-wire-114500/