Volt Resources готується до відновлення роботи Заваллівського графіту

Volt Resources готується до відновлення роботи Заваллівського графіту

Новини компаній

Компанія Volt Resources Limited (Австралія) організувала розміщення акцій на Австралійській фондовій біржі (ASX) для залучення 2 мільйонів австралійських доларів (екв. 1,36 млн дол. США). Частину цих коштів буде спрямовано на перезапуск видобувного і переробного бізнесу Заваллівського графіту (Кіровоградська обл.), який зупинявся на зимовий сезон і досі не відновився через війну РФ проти України. Повідомляє NADRA.info із посиланням на біржове оголошення Volt Resources, оприлюднене днями.

«Виробник графіту та розробник акумуляторних матеріалів Volt Resources Limited (ASX: VRC) («Volt» або «Компанія») із задоволенням повідомляє, що отримала тверді зобов’язання від професійних та досвідчених інвесторів щодо розміщення для залучення 1,716 мільйона доларів (до витрат) ( «Розміщення») шляхом випуску 107 250 000 повністю оплачених звичайних акцій по 0,016 дол. за акцію («Розміщені акції») плюс 53 625 000 незареєстрованих опціонів («Опціони на розміщення») з ціною виконання 2,4 цента та терміном погашення 36 місяців з дати випуску (кожен інвестор отримує один опціон на кожні дві акції, на які підписані в рамках Розміщення).

Крім того, голова правління Volt, Асімве Кабунга, підписався на 17 750 000 повністю оплачених звичайних акцій і 8 875 000 незареєстрованих опціонів на додаткові 284 000 доларів на тих самих умовах, що й цінні папери розміщення, за умови схвалення акціонерів («Розміщення директора»)», – йдеться в оголошенні.

Таким чином загальна сума розміщення складає 2 млн дол..

Надходження від розміщення будуть використані для просування планів Volt щодо інтегрованих матеріалів для графітових батарей, включаючи:

  • Оборотний капітал для відновлення виробництва на Заваллівському графітовому руднику і збагачувальному комбінаті та експорт графітової продукції споживачам у Європі;
  • Продовження виробництва зразків анодних, лужних і свинцево-кислотних літій-іонних акумуляторів для випробувань клієнтами і обговорення збуту;
  • Підготовка техніко-економічних обґрунтувань для маломасштабного підприємства з виробництва CSPG (анодний матеріал для акумуляторів) у США та більшого підприємства CSPG, яке можна використовувати як шаблон дизайну для об’єктів у США (таких як Energy Supply Developers Super site) та Європі;
  • Оновлення техніко-економічного обґрунтування етапу 1 Bunyu, зосередженого на капітальних та експлуатаційних витратах, а також схвалення, постійний розвиток бізнесу, поставка графіту Bunyu та обговорення та переговори щодо фінансування Bunyu, і витрати оборотного капіталу.

Керуючий директор Volt Resources Limited Тревор Метьюз заявив: «Правління Volt задоволене сильною підтримкою з боку існуючих акціонерів і нових інвесторів у цьому залученні капіталу. Рішення відновити роботу з видобутку та переробки графіту на заході України є позитивним кроком вперед для керівництва та персоналу Заваллівського графіту, місцевих громад і підприємств, чиє існування залежить від графітового бізнесу.

Голова правління Volt, Асімве Кабунга, продемонстрував свою незмінну відданість Компанії та її планам завдяки своїй наріжній участі у залученні капіталу.

Компанія Volt виконує багато заходів, оскільки ми працюємо над розробкою інтегрованого ланцюжка постачання графітового матеріалу від шахти до виробника». 

У травні 2022 р. в інтервʼю S&P Global Commodity Insights Тревор Метьюз розповідав, що через вторгнення РФ в Україну і повномасштабну війну, компанії групи Заваллівський графіт не відновили свою роботу в 2022 р., і війна може ускладнити залучення коштів для розвитку українських активів Volt Resources Limited.

Нагадаємо, австралійська Volt Resources Limited купила 70% групи Заваллівський графіт в 2021 р.. Були придбані частки в компаніях ТОВ «ГрафітІнвест» (володіє 78,94% акцій ПрАТ «Заваллівський графітовий комбінат», яке є власником спецдозволу на видобування графітової руди №430 до 2035 р.), ТОВ «Заваллівський графіт» і ТОВ «Стоун фаунд».

ПрАТ «Заваллівський графітовий комбінат» засновано в 1994 р.. Статутний капітал 285 881,50 грн. Реєстрація – смт Завалля, Кіровоградська обл.. 78,94% акцій володіє ТОВ «ГрафітІнвест». Керівник – Віталій Лященко. 

ТОВ «ГрафітІнвест» засновано в 2001 р.. Статутний капітал 400 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власники істотної участі: Марта Янко (Україна), МОГРА С.Р.О. (Словаччина), Volt Resources Limited (Австралія). Керівник – Олег Хейсон. 

ТОВ «Заваллівський графіт» засновано в 2004 р.. Статутний капітал 31 000 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власники істотної участі: Марта Янко (Україна), МОГРА С.Р.О. (Словаччина), Volt Resources Limited (Австралія). Керівник – Роман Сарамага.

ТОВ «Стоун фаунд» засновано в 2007 р.. Статутний капітал 102 000 грн. Реєстрація смт Завалля, Кіровоградська обл.. Власники істотної участі: Марта Янко (Україна), МОГРА С.Р.О. (Словаччина), Volt Resources Limited (Австралія). Керівник – Сергій Нікіфоров.

Генеральний директор (CEO) групи Заваллівський графіт – Дмитро Нікулін.

 

 

 

Джерело фото: https://voltresources.com/