Компанія з Харкова відмовилася викупити ділянку піску в акваторії Дніпра

Компанія з Харкова відмовилася викупити ділянку піску в акваторії Дніпра
Зображення асоціативне

За ділянку біля Києва, торги якою починалися зі 162 тисяч гривень, компанія обіцяла викласти 121 мільйон

Державна служба геології та надр України позбавила ТОВ «Транспортна компанія «Паралель 50» права на отримання спеціального дозволу на геологічне вивчення піску ділянки Вишгородська (площею 395,5 га), що розташована на території Вишгородського району Київської області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №446 від 13.12.2022.

Паралель 50 перемогла в аукціоні з продажу спецдозволу 26.10.2022, запропонувавши за лот 121 000 000 грн (стартова ціна 162 784 грн). Але не сплатила винагороду оператору електронної системи ДП «Прозорро.Продажі», і не уклала з Держгеонадрами договір купівлі-продажу спецдозволу. Відтак втратила право на ділянку надр. Отримати оперативні коментарі власника і керівника ТОВ «ТК «Паралель 50» Олега Щербакова не вдалося.

Тепер купити дозвіл на Вишгородську ділянку зможе ТОВ «Вінтер Агро Харвест», яке запропонувало за нього 120 000 000 грн. Чи планує компанія викласти обіцяне за спецдозвіл – власниця і директорка Діана Чернуха не відповіла (втім, дзвінок міг обірватися і через нестабільний звʼязок).

Гарантійний внесок для участі а аукціоні з продажу Вишгородської ділянки було встановлено на рівні 500 000 грн. Відповідно до оновлених правил торгів, наступний після переможця учасник аукціону не може відмовитися від своєї ставки, а відтак теж втрачає гарантійний внесок, якщо не викуповує лот за запропоновану ціну.

ТОВ «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ «ПАРАЛЕЛЬ 50» засновано в лютому 2021 р.. Статутний капітал 50 000 грн. Реєстрація – м. Харків. Власник і керівник – Щербаков Олег. Спецдозволи на користування надрами відсутні.

ТОВ «ВІНТЕР АГРО ХАРВЕСТ» засновано в грудні 2020 р.. Статутний капітал 1 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власниця і керівниця – Чернуха Діана. Спецдозволи на користування надрами відсутні (дані YouControl).

 

 

 

Зображення новини асоціативне