Держава встановила 100% контроль над Демурінським ГЗК

Держава встановила 100% контроль над Демурінським ГЗК
Джерело зображення: https://demgok.com/ (домен, імовірно, вже належить не комбінату)

В лютому 2023 р. підприємство конфіскували в дохід держави в санкційному порядку

 

Фонд державного майна України став власником 100% капіталу ТОВ “Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат”. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO. Відповідний запис в Єдиному державному реєстрі зʼявився у вівторок, 28.03.2023:

Перехід права власності на Демурінський ГЗК до Держави відбувся після зняття арештів з корпоративних прав і майна комбінату. Таких обтяжень майна та капіталу товариства було 6, їх накладали в різних кримінальних провадженнях за клопотаннями Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки України та Офісу Генерального прокурора.

Раніше ми писали, що команда ФДМУ готує Демурінський ГЗК до запуску після простою. Відновити видобувні роботи на кар’єрі Вовчанського родовища і запустити збагачувальний комбінат планують у квітні 2023 р.. 

Нагадаємо, 24.02.2023 Кабінет Міністрів України визначив Фонд державного майна України уповноваженим органом управління активами, стягнутими в дохід держави Вищим антикорупційним судом у справі за позовом Міністерства юстиції до російського мільярдера Михайла Шелкова, зокрема і Демурінським ГЗК.