Команда ФДМУ готує Демурінський ГЗК до запуску після простою

Команда ФДМУ готує Демурінський ГЗК до запуску після простою

Стати повноправним власником комбінату державі заважають численні арешти корпоративних прав і майна

 

Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат (Демурінський ГЗК) готують до відновлення видобування і збагачення титано-цирконієвих руд. Про таке Інформаційному агентству NADRA.INFO повідомили у Фонді державного майна України (ФДМУ).

Відновити видобувні роботи на кар’єрі Вовчанського родовища і запустити збагачувальний комбінат після простою планують у квітні 2023 р..

У Фонді заявили, що перехід права власності на Демурінський ГЗК до Держави відбудеться найближчим часом – одразу після зняття арештів з корпоративних прав і майна комбінату. Таких обтяжень майна та капіталу товариства – 6, їх було накладено в різних кримінальних провадженнях за клопотаннями Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки України та Офісу Генерального прокурора.

Для зняття арештів, представники ФДМУ вже звернулися з відповідними клопотаннями до Шевченківського районному суду міста Києва, а також до Красногвардійського районного суду міста Дніпра.

Щойно всі арешти корпоративних прав будуть скасовані – Фонд призначить новий менеджмент, завданням якого буде відновлення виробничої діяльності.

Відновити видобування титано-цирконієвих руд Демурінському ГЗК дозволить і поновлення дії спеціального дозволу на користування надрами: відповідний наказ Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах підписав 13.03.2023 (Наказ №124).

Раніше NADRA.INFO писали, як відбувається реальна конфіскація Демурінського ГЗК, що чекає на працівників, скільки продукції на складах комбінату перейшло державі, і хто її перероблятиме.

Нагадаємо, 24.02.2023 Кабінет Міністрів України визначив Фонд державного майна України уповноваженим органом управління активами, стягнутими в дохід держави Вищим антикорупційним судом у справі за позовом Міністерства юстиції до російського мільярдера Михайла Шелкова). Серед стягнутого – корпоративні права, кошти та майно Демурінського гірничо-збагачувального комбінату.