Санкційні надра: конфіскацію карʼєру Сальдо оскаржили

Санкційні надра: конфіскацію карʼєру Сальдо оскаржили
Джерело фото: https://www.facebook.com/ssu.zhytomyr/

Екс-дружина підозрюваного в державній зраді, підсанкційного Володимира Сальдо, Любов Сальдо оскаржила рішення Вищого антикорупційного суду про стягнення в дохід держави акцій ПрАТ «КАШТАН». Також апеляційну скаргу на рішення ВАКС подало Міністерство юстиції. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на власні джерела і дані Судової влади України.

Очікується, що Апеляційна палата ВАКС розпочне розгляд скарг 17.05.2023 о 08:00:

Нагадаємо, Любов Сальдо володіє 99,86% акцій ПрАТ «КАШТАН», яке розробляє родовище габро-лабрадориту Букинське (Житомирська обл.). В січні 2023 р. в Єдиному державному реєстрі зʼявився запис про зміну кінцевого бенефіціарного власника компанії з Любові Сальдо на Віталія Сінькова (екс-зять Сальдо). Любов Сальдо і Володимир Сальдо розірвали шлюб за рішенням суду в червні 2021 р..

З повним текстом рішення ВАКС про конфіскацію Каштану та інших активів, повʼязаних із Володимиром Сальдо, можна ознайомитися за посиланням. Зауважимо, одна із суддів колегії ВАКС, що розглядали справу, частково не погодилася з рішенням колег і виклала окрему думку.

17.05.2023 Апеляційна палата ВАКС також продовжить розгляд справи про стягнення активів, прямо або опосередковано підконтрольних російському мільярдеру Олегу Дерипасці:

Нагадаємо, нещодавно важливе рішення, яке стосується контролю над низкою компаній з цієї справи, ухвалив Антимонопольний комітет України.