Папернянському карʼєру дозволили ще 20 років видобувати кварцовий пісок

Папернянському карʼєру дозволили ще 20 років видобувати кварцовий пісок
Фото: The Gate Agency

Державна служба геології та надр України продовжила ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків» дію спецдозволу №2933 на видобування кварцового піску родовища Грибово-Руднянське (Чернігівська обл.). Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №382 від 25.07.2023.

 

ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків» засновано в 1998 р.. Учасники товариства: одноособове акціонерне товариство «Каолін» (Болгарія), Галаган Юрій, Жуковський Олег. Кінцевий бенефіціарний власник Ліндеманн-Берк Роберт Отто (Німеччина). Керівник Андрій Кушик. Товариство належить до німецької групи «Кварцверке» (Die Quarzwerke Gruppe).

Компанія володіє (дані YouControl) трьома дійсними спецдозволами на видобування кварцових пісків у Чернігівській області: на згадане Грибово-Руднянське, а також двома дозволами на Папернянське родовище (5810 і 2160) в Чернігівській обл.. Навесні 2020 р. NADRA.INFO писали, що товариство стало заручником помилки землевпорядників і посиленого інтересу правоохоронців.

До війни компанія виробляла більше 10 марок пісків – від піску для виробництва скла до піску для ливарного виробництва.