Black Iron просить Уряд прискоритися з Інвестиційною угодою щодо Шиманівського родовища

Black Iron просить Уряд прискоритися з Інвестиційною угодою щодо Шиманівського родовища
Автор фото Олег Петрасюк

Канадська компанія Black Iron Inc. закликає Уряд України пришвидшити розгляд та укладання Інвестиційної Угоди для реалізації проекту видобутку залізної руди з Шиманівського родовища. Повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на прес-реліз компанії, опублікований за результатами другої Конференції з відновлення бізнесу в Україні, яка проходила 21-22 листопада 2023 року в Торонто (Канада).

Компанія звертає увагу, що подала пропозиції по Інвестиційній угоді до Міністерства економіки України чотири місяці тому і досі не отримала відповіді. 

«У липні 2023 року Black Iron Inc. Подала пропозицію про укладення Інвестиційної Угоди до Міністерства економіки України. Через чотири місяці очікування компанія сподівається отримати позитивну письмову відповідь від своїх українських колег щодо укладання та підтримки цієї Угоди Кабінетом Міністрів», – йдеться у прес-релізі компанії.

Компанія Black Iron нагадала, що багатомільярдний проект розбудови Шиманівського ГОКу був підтриманий Президентом України Володимиром Зеленським, а його підтримка Урядом України стане важливим сигналом для міжнародних інвесторів. 

«Успішне втілення проекту, підтримане українськими владними структурами та канадськими інвесторами, буде важливим сигналом не лише для канадської бізнес-спільноти, але і для всього цивілізованого світу, що інвестування в Україну є безпечною справою», – наголошується у заяві компанії.

В прес-релізі Black Iron Inc. також наголошує на рішучості компанії у реалізації проекту Шиманівського ГОКу і зазначає про низку труднощів із його реалізацію, в переліку яких в тому числі російська агресія в Україні. 

«Ми віримо в перемогу України та рішуче прагнемо реалізувати проект з видобутку залізної руди з Шиманівського родовища, спрямований на те, щоб стати однією з найбільших та привабливих іноземних інвестиційних ініціатив для України. Незважаючи на труднощі реалізації проекту, включаючи російську агресію, наша компанія непохитно рухається до нашої мети», – підкреслюється у прес-релізі компанії.

Як повідомлялося раніше, Президент України Володимир Зеленський публічно підтримав проект Black Iron в Кривому Розі, а «інвест-нянею» канадських інвесторів в Україні став заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.   

Black Iron Inc. — канадська компанія з розвідки та видобутку залізної руди із головним офісом у Торонто (Канада). Компанія реалізовує проєкт із видобутку залізної руди на Шиманівському родовищі у Кривому Розі. Акції компанії котируються на Торонтській біржі. Загальний орієнтовний обсяг інвестицій у проєкт становить $1.1 млрд на основі прогнозованого виробництва 8 млн тон на рік.

Нагадаємо, у вересні 2022 р. Black Iron домовилася із Міністерством оборони України про викуп землі під комбінат у Кривому Розі. 

Канадська компанія Black Iron Inc. через кіпрську компанію Black Iron (Cyprus) Limited контролює 100% українського ТОВ «Шиманівське Стіл». Шиманівське Стіл володіє спеціальним дозволом №4537 на видобування залізистих магнетитових кварцитів родовища Шиманівське (на території міста Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.).

Запаси кварцитів залізистих магнетитових Шиманівського родовища: кат. В – 159 057,3 тис. т, кат. С1 – 284 127,7 тис. т, кат. С2 – 50 423,4 тис. т.. Супутніми корисними копалинами родовища є кварцити та сланці безрудні, запаси кат. В+С1 – 30 335,9 тис. т (дані Публічного аудиту надрокористування).

Керівником української компанії є Павло Комарницький.

 

Зображення новини асоціативне.