Родовище сапропелю у Волинській області розіграли з другої спроби: хто купить?

Родовище сапропелю у Волинській області розіграли з другої спроби: хто купить?

Під час торгів стартова ціна потроїлася

07.11.2023 Державна служба геології та надр України провела повторний онлайн-аукціон з продажу наскрізного спецдозволу (ГВ+ДПР+ПР*) на родовище сапропелю Охнич у Волинській області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO.

«Цінність сапропелів полягає у широких можливостях застосування. До прикладу, їх використовують:  у якості добрив для підвищення врожайності сільськогосподарських культур, для мінерально-вітамінної підгодівлі тварин і птахів, для бальнеологічного лікування, фармацевтичної промисловості – на їх основі можна отримати біоактивні препарати; як сорбуючий матеріал в системах очистки води, у якості сировини для хімічної і будівельної промисловості. Також агрономічну ефективність сапропелів визначають вміст азоту, фосфору, калію, обмінна кислотність, вміст мулистої фракції та біологічно активних речовин, а їх ефективність як кормової добавки пояснюється високим вмістом каротину й вітаміну В12», – раніше розповідала NADRA.INFO геолог-еколог Геологічної Інвестиційної Групи Тетяна Коцюба.

Нагадаємо, вперше спецдозвіл на родовище сапропелю Охнич виставили на аукціон 19.10.2023, однак купити цей лот не було охочих. Тому стартову ціну знизили на 25% (до 216 783 грн), і виставили на повторні торги.

 
В аукціоні 07.11.2023 взяли участь три компанії, їх фінальні ставки такі:

  • ТОВ «Зелена Неділя» – 500 000 грн;
  • ТОВ «Сивий Потік» – 700 000 грн;
  • ТОВ «Волиньторф» – 701 000 грн (переможець).

Переглянути аукціон можна за посиланням.

Якщо переможець не викупить лот, втратить 2 000 000 грн гарантійного внеску, і право викупити спецдозвіл перейде до іншого учасника.

КП «Прилісненадраресурс» Прилісненської сільської ради, яке номінувало Охнич на аукціон, участі в торгах не брало.

ТОВ «Волиньторф»: 2023 рік заснування, статутний капітал – 300 000 000 грн, реєстрація – с. Прилісне, Камінь-Каширський р-н, Волинська обл.. Кінцевий бенефіціарний власник і керівник: Клепка Віктор (через ТОВ «Надровидобування»). Спецдозволи на користування надрами відсутні. YouControl.

ТОВ «Сивий Потік»: 2022 р.з., СК – 10 000 грн, реєстрація – с. Дуліби, Стрийський р-н, Львівська обл.. КБВ і керівник: Бреславський Максим. Спецдозволи на користування надрами відсутні. YouControl.

Не знайшлося охочих купити спецдозволи на Гальжбіївське родовище вапняку, Краснопільське (Михайлівське) родовище глини, ділянку піску Брудок – їх розіграють згодом, ще на 25% дешевше.

*ГВ+ДПР+ПР – Вид користування надрами: Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка, корисних копалин з подальшим видобуванням корисних копалин (промислова розробка родовищ)