Укрлітійвидобування бурить гідрогеологічні свердловини для ОВД за міжнародними стандартами

Укрлітійвидобування бурить гідрогеологічні свердловини для ОВД за міжнародними стандартами
Фото: https://www.facebook.com/ulm.ukrlitij

Новини компаній

ТОВ «Укрлітійвидобування» продовжує вивчення та розробку Полохівського родовища літієвих руд. Нині компанія здійснює буріння п’яти гідрогеологічних свердловин в рамках оцінки впливу на довкілля за міжнародними стандартами (ESIA). Повідомляють на Facebook-сторінці Укрлітійвидобування.

До проведення ESIA залучені консультанти міжнародної компанії Wardell Armstrong International. 

У січні 2024 року на п’яти свердловинах будуть встановлені спеціальні датчики, які визначатимуть характеристики підземних вод в межах Полохівського родовища. Це дозволить точніше проаналізувати вплив майбутнього видобутку на підземні води. Також спеціалістами CDM Engineering Ukraine була встановлена метеостанція для цілодобового спостереження за температурою повітря, вологістю, вітром та іншими кліматичними показниками.

 

До того ж у рамках ESIA зараз розробляється Social Engagement Program (Програма суспільного залучення), яка визначатиме алгоритм взаємодії компанії з місцевим населенням. Це важливий крок для підтримання відкритості та взаєморозуміння між компанією Укрлітійвидобування та місцевою громадою.

«Суть програми полягає у забезпеченні своєчасного інформування мешканців громади та включенні їхніх представників у процес вирішення потенційно спірних питань, які можуть виникнути в процесі розробки шахти. Важливою частиною цього процесу є врахування думки громади, їхніх потреб та обговорення можливих позитивних внесків компанії в соціально-економічний розвиток регіону.

 

Прозорість та активна участь місцевих жителів – такий підхід ТОВ «Укрлітійвидобування» до розробки природних ресурсів. Загалом компанія визначає нові стандарти в галузі екологічно відповідального та соціально орієнтованого видобутку ресурсів, прагнучи забезпечити максимальну залученість та взаємну відповідальність всіх зацікавлених сторін», – йдеться у повідомленні Укрлітійвидобування.

«Ми розробляємо Полохівське родовище пегматитових літієвих руд, яке містить одні з найбільших покладів літію в Європі. Запаси, відповідно до висновку JORC, зробленого в березні 2021 р. – 75 мільйонів тонн. Європа – ядро нашої стратегії. Тому що Європейський Союз буде мати все більше і більше потужностей для виробництва літієвих батерей, і в той же час буде відчувати потребу в сировині, в ресурсах для такого виробництва», – заявляв директор зі стратегічного розвитку ТОВ «Укрлітійвидобування» Денис Альошин під час Дня надрокористування Європейської Бізнес Асоціації (EBA Mining Day) у вересні.

Щодо етапу реалізації проекту Полохівського родовища літієвих руд, Денис Альошин розповів, що компанія перебуває на етапі фіналізації PFS для upstream (шахта і концентратор) етапу проекту, і працює над PFS для downstream (завод). Укрлітійвидобування планує вийти на показники видобутку 1,5 млн тонн руди на рік, з якої виготовляти до 300 000 тонн петалітового концентрату, і, після запуску заводу, вийти на випуск 20 000 тонн карбонату літію на рік. 

ТОВ «Укрлітійвидобування» засновано в 2011 р.. Статутний капітал – 297 510 000 грн. Реєстрація – м. Мала Виска, Кіровоградська обл.. Кінцевий бенефіціарний власник: Табалов Сергій (99,9%). Керівник: Гейченко Михайло. Полохівське родовище літієвих руд (спецдозвіл №6195, до 2037 р., видобування) – єдина ділянка надр під контролем Укрлітійвидобуваня. В компанії також висловлювали інтерес до ділянки літієвих руд Добра (про непросту долю Доброї і судові баталії за неї читайте тут).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ