У громадян Росії відібрали землю з гранітним родовищем (Житомир.info)

У громадян Росії відібрали землю з гранітним родовищем (Житомир.info)
Фото: https://zhit.gp.gov.ua/

У громадян Росії, засновників видобувного товариства, відібрали землю з родовищем в Новоборівській громаді Житомирської області вартістю 115,7 млн грн. Пише Житомир.info* із посиланням на пресслужбу Житомирської обласної прокуратури.

«За позовом Коростишівської окружної прокуратури з приватним товариством розірвано договір оренди земельної ділянки площею 5 га, на якій розташоване родовище граніту», – йдеться у повідомленні.

Наразі рішенням Господарського суду Житомирської області орендаря зобов’язано повернути землю з родовищем державі. Також з товариства стягнуто майже 170 тис. грн боргу за користування землею з надрами.

Свого часу, у 2011 році, Володарсько-Волинська райдержадміністрація уклала з товариством договір щодо оренди 5 га землі, що поблизу с. Кам’яний Брід, для видобування лабрадориту з родовища «Оптима».

Родовище лабрадориту «Оптима» - 1,18 га
Видобуток із 2007 р. - 4,7 тис. куб. м
Спецдозвіл закінчується в 2024 р.
[дані Публічного аудиту надрокористування]

Прокурори встановили, що засновниками товариства з видобування граніту є громадяни РФ, які тепер перебувають за межами України.

ТОВ «Оптима» - одне з переліку, 
про який NADRA.INFO писали раніше.
Деякі компанії змінили власників,
втратили або зберегли спецдозволи

Крім цього, відповідач, користуючись землею вартістю 115,7 млн грн, припинив сплачувати кошти за її оренду. Унаслідок цього до бюджету, у тому числі і місцевої громади, не надійшло майже 170 тис. грн.

Власники ТОВ «Оптима»:
Родов Володимир (США) - 50%
Тєдєєв Рамазі (РФ) - 50%
[YouControl]

Окружна прокуратура, в інтересах держави та територіальної громади, звернулася з позовом до суду, який визнав вимоги прокуратури обґрунтованими.

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.