Озерянський комбінат залізобетонних конструкцій остаточно втрачає свої родовища

Озерянський комбінат залізобетонних конструкцій остаточно втрачає свої родовища
Зображення асоціативне. Фото: http://surl.li/puuou

ВАТ «Озерянський комбінат залізобетонних гідротехнічних конструкцій» (Озерянський КЗБГК) не зміг у суді захисти право користування двома родовищами у Житомирській області. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на нещодавно оприлюднену постанову Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Озерянський КЗБГК з 2007 р. володів двома спецдозволами:

  • №4545 – на видобування кварцитовидних пісковиків (придатних в якості сировини для виробництва будівельного щебеню, бутового каменю, заповнювача важких бетонів) родовища Озерянське (28,9 га). Запаси (УТКЗ протокол №4428 від 13-12-1984): B+C1 – 8 962 тис. куб. м. Видобуто за час дії спецдозволу – 6,987 тис. куб. м (дані Публічного аудиту надрокористування на жовтень 2021 р.);
  • №4546 – на видобування пісків, придатних для виробництва штукатурних та будівельних розчинів родовище Озерянське, поклад №2 (6,4 га). Запаси (УТКЗ протокол №4562 від 30-06-1986): B+C1 – 459 тис. куб. м. Видобуто за час дії спецдозволу – 1 тис. куб. м (дані Публічного аудиту надрокористування на жовтень 2021 р.).

Обидва спецдозволи Держгеонадра анулювала в судовому порядку: 27.06.2023 припинити користування надрами вирішив Житомирський окружний адміністративний суд (ЖОАС, рішення), і 23.08.2023 Голова Держгеонадр Роман Опімах підписав наказ про анулювання (завантажити).

Надрокористувач не допустив представників Департаменту державного геологічного контролю Держгеонадр до перевірки, не виконав вимог приписів, і мав борг зі сплати ренти за користування надрами.

Озерянський КЗБГК спробував оскаржити рішення ЖОАС, але марно.

ВАТ «Озерянський комбінат залізобетонних гідротехнічних конструкцій» засновано в 1995 р.. Статутний капітал 13 134 166,20 грн. Реєстрація – смт Новоозерянка, Житомирська обл.. Кінцевий бенефіціарний власник: Романчук Наталія. Керівник: Патюк Ольга (YouControl). Крім згаданих, інших спецдозволів на надра компанія не має.

Озерянське родовище з супутника. Фото: https://www.google.com.ua/maps/

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Нагадаємо, в січні Держгеонадра анулювали спеціальний дозвіл на видобування гіпсу та вапняків у Чернівецькій області. Співвласником компанії-надрокористувача є підсанкційний громадянин РФ.