Держгеонадра розіграли ще дві ділянки піску біля Хмельницької АЕС

Держгеонадра розіграли ще дві ділянки піску біля Хмельницької АЕС
Зображення асоціативне

Під час аукціону у четвер, 08.02.2024, Державна служба геології та надр України розіграла спецдозволи на дві ділянки з покладами піску в Рівненській і Хмельницькій областях неподалік Хмельницької АЕС. NADRA.INFO анонсували торги і публікують огляд результатів.

Міністр енергетики Герман Галущенко нещодавно оголосив про план будівництва в Україні чотирьох атомних блоків. У разі реалізації цього проєкту Хмельницька АЕС стане найбільшою атомною станцією в Європі, відібравши пальму першості в окупованої Запорізької АЕС.

Ділянка Південна Вільбівненського родовища (Рівненська обл.)

Ціна стартувала з 1 183 350 грн. За лот змагалися три учасники, їх ставки:

  • ТОВ «Волинь Холод» – 3 550 000 грн;
  • ТОВ «Грітекс» – 10 100 000 грн;
  • ТОВ «Острозький піщаний карʼєр» – 10 100 001 грн (переможець).

Якщо переможець не викупить лот, втратить 2 млн грн гарантійного внеску. Переглянути торги – за посиланням

Корисна копалина на Південній ділянці Вільбівненського родовища представлена необводненими кварцовими пісками нижньосарматського ярусу міоценового віку, світло-сірого, зеленкувато-жовтого кольору, різнозернистими, з лінзами вуглистої глини, з прошарками лігніту (проміжний розкрив), що мають потужність 2,1‒2,5 м (середня 0,4 м). Поклад пісків характеризується пластоподібною формою, субгоризонтальним заляганням, незакономірним розповсюдженням пісків різного зернового складу. Потужність кварцових пісків в межах підрахунку запасів змінюється від 5,0 до 16,6 м при середній 10,7 м. Запаси пісків підраховані з урахуванням 0,5 м охоронного цілика від рівня грунтових вод.

Апробовані балансові запаси пісків місцевого значення ділянки Південна Вільбівненського родовища, придатних відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.7-32-95 «Пісок щільний природний для будівельних матеріалів, виробів, конструкцій і робіт. Технічні умови» для виготовлення ніздрюватого бетону, що відповідає вимогам ДСТУ Б В.2.7-45:2010 «Будівельні матеріали. Бетони ніздрюваті. Загальні технічні умови», у кількості 2 671 тис. м3, у т.ч. за категоріями: С1 – 1 261 (код класу 121) , С2 – 1 410 (код класу 122).

NADRA.INFO писали, що ТОВ «Острозький піщаний карʼєр» належить Олегу Назаруку та Ірині Юхименко-Назарук з Рівного і Марʼяну Онищаку зі Львова. До листопада 2023 р. у складі кінцевих бенефіціарних власників карʼєру були Тарас і Назар Керницькі. ZAXID.net називає Марʼяна Онищака бізнес-партнером братів Керницьких.

Виграний спецдозвіл стане другим в арсеналі Острозького піщаного карʼєру. Компанія вже розробляє родовище Вельбівненське-3 у Рівненській обл.. Це одна з заліцензованих ділянок з покладами піску довкола м. Нетішин і Хмельницької АЕС. Читайте також, скільки ренти за користування надрами отримує громада Нетішина.

Горинська-2 ділянка (Хмельницька обл.)

Ціна стартувала з 674 216 грн. За лот змагалися три учасники, їх ставки:

  • ТОВ «Буд-Мат-Сервіс» – 800 000 грн;
  • ТОВ «Аванте Інвест» – 11 000 000 грн;
  • ТОВ «Пісок-ресурс» – 11 000 100 грн (переможець).

Якщо переможець не викупить лот, втратить 2 млн грн гарантійного внеску. Переглянути торги – за посиланням.

Корисна копалина Горинської-2 ділянки може бути представлена алювіальними відкладами заплави р. Горинь – дрібно-, середньозернистими алювіальними пісками світло-сірого кольору четвертинного віку. Потужність пісків очікується в межах від 4,0 до 8,1 м (середня 6,0 м). Піски обводнені. Рівень ґрунтових вод фіксується на глибинах від 0,9 до 2,5 м.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Нагадаємо, директоркою і одноосібною власницею ТОВ «Пісок-ресурс» є Олена Мозгова з Дніпра.

В січні 2024 р. Пісок-ресурс виграв спецдозвіл на ділянку піску Нетішинська. Інша компанія Олени Мозгової (ТОВ «Захід-Ресурс 2022») з аукціону Держгеонадр в грудні 2022 р. купила спецдозвіл на користування Меденицькою ділянкою торфу у Львівській обл..