Брати Керницькі вийшли з піщаного карʼєру у Рівненській області

Брати Керницькі вийшли з піщаного карʼєру у Рівненській області
Фото: http://surl.li/pfekf

Тарас Керницький і Назар Керницький вийшли зі складу учасників ТОВ «Острозький піщаний карʼєр», що видобуває пісок у Рівненській області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO.

Острозький піщаний карʼєр розробляє родовище Вельбівненське-3 (Рівненська обл.). Це одна з 13 заліцензованих ділянок з покладами піску довкола м. Нетішин і Хмельницької АЕС (Хмельницька обл.). Спецдозвіл №6318 було надано в 2019 р. терміном до 2039 р.. Площа – 29,8 га. Піски родовища придатні як дрібний заповнювач для бетонів для будівельних розчинів (крім штукатурних для опоряджувального шару), для виробництва щільних силікатних бетонів, ніздрюватих бетонів, силікатних каменів, цегли, для дорожнього будівництва, для благоустрою, рекультивації та планування.

 

Запаси (кат. В+С1): 1 633 тис. м3 (ДКЗ України протокол №3723 від 24.11.2016) (дані Публічного аудиту надрокористування).

Тарас Керницький очолює Львівську обласну шахову федерацію (YouControl), є співзасновником і президентом ТзОВ «Укренерго», володіє частками у низці видобувних компаній (див. нижче)

Тарас і Назар Керницькі контролювали 50% капіталу ТОВ «Острозький піщаний карʼєр» через компанію ТОВ «Бронза», яке було учасником Острозького піщаного карʼєру від травня 2021 до жовтня 2023 р.. Наприкінці жовтня частка ТОВ «Бронза» перейшла до Марʼяна Онищака зі Львова. Брати Керницькі вибули зі складу кінцевих бенефіціарних власників ТОВ «Острозький піщаний карʼєр» в листопаді 2023 р. (дані YouControl).

Тарас Керницький в коментарі NADRA.INFO підтвердив закриття угоди, ціну продажу частки не розкрив, пославшись на комерційну таємницю. І заявив, що зберігає інтерес до інвестицій у нові проекти з видобутку корисних копалин.

 

«Якщо будуть привабливі проекти – готові до інвестицій, зокрема у тверді корисні копалини», – сказав Тарас Керницький.

Нагадаємо, Тарас Керницький контролює низку компаній, що користуються ділянками із покладами вуглеводнів:

  • ТОВ «Вест-Газ-Плюс» (геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням, родовище Прирічне, Полтавська обл., YouControl);
  • ТОВ «Інгазко» (видобування, родовище Красноїльське, Чернівецька обл., разом з Володимиром Іськовичем, YouControl);
  • ТОВ «Надрагаз» (видобування, родовище Гуцулівське, Івано-Франківська обл., разом з Анною і Каріною Злочевськими, YouControl).