Демурінському ГЗК шукають нового директора

Демурінському ГЗК шукають нового директора
Фото: https://hr.spfu.gov.ua/

Це не єдина вакансія топ-менеджера для державних добувних підприємств  

Фонд державного майна України розпочав пошук нового керівника ТОВ «Демурінський ГЗК», що видобуває цирконово-рутилово-ільменітові піски і виготовляє титановмісні концентрати в Дніпропетровській області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO. Вакансію опубліковано на сайті ФДМУ.

Чинний генеральний директор комбінату Руслан Колотієвський, призначений у травні 2023 р., повідомив NADRA.INFO, що написав заяву про звільнення за власним бажанням. Від коментарів утримався.

 

Станом на 20:40 суботи, 13.01.2024, Руслан Колотієвський залишається керівником Демурінського ГЗК (за статутом, дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань).

Нагадаємо, в лютому 2023 р. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула ТОВ «Демурінський ГЗК» в дохід держави у справі проти підсанкційного Михайла Шелкова. Контроль над компанією ФДМУ встановив напередодні набрання чинності новими нормами Кодексу України про надра (що врятувало Демурінський комбінат від блокування спецдозволу на користування надрами, як це сталося з видобувними активами Дмитра Фірташа). Тодішній Голова Фонду Рустем Умєров (сьогодні – Міністр оборони) у березні заявляв виданню Forbes, що Демурінський ГЗК вже готується до приватизації, а продукцію, яка збереглася на ГЗК, вирішили виставити для продажу на Prozorro, «і за ці кошти запустили підприємство та виплатили заробітні платні»

У квітні після виконання низки ремонтних робіт, була запущена дільниця первинного збагачення комбінату. Напередодні стало відомо про понад 7 тисяч тонн продукції на складах ГЗК, а згодом – про тримісячну невиплату зарплат (відтоді на піку борги сягали 25 млн грн, скоротившись до 6,5 млн грн в жовтні). Повноцінного керівника від Фонду компанія отримала наприкінці травня, і лише влітку на підприємстві провели інвентаризацію.

В липні комбінатом цікавилися інвестори з Кривого Рогу. В жовтні тодішній в.о. Голови ФДМУ Олександр Федоришин в інтервʼю NADRA.INFO ділився планами виставити на приватизацію ТОВ «Демурінський ГЗК» одночасно з АТ «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія».

ТОВ «Демурінський ГЗК» засновано в 2001 р.. Статутний капітал 13 560 059,82 грн. Реєстрація – с. Новоандріївка, Дніпропетровська обл.. Компанія володіє єдиним дійсним спецдозволом – №2745 на видобування цирконово-рутилово-ільменітових розсипів родовища Вовчанське (Дніпропетровська обл.) (YouControl).

Крім керівника, Демурінському комбінату Фонд держмайна шукає членів Наглядової ради. Також активними є шість інших вакансій для державних добувних підприємств: