Генеральним директором ДемГЗК призначили Руслана Колотієвського

Генеральним директором ДемГЗК призначили Руслана Колотієвського

Новий очільник Демурінського гірничо-збагачувального комбінату – професійний геолог

 

Фонд державного майна України призначив генеральним директором ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» Колотієвського Руслана Петровича (на фото). Також було звільнено попереднього керівника ДемГЗК – Дмитра Федаша. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO.


Відповідний наказ 25.05.2023 підписав Голова ФДМУ Рустем Умєров:

Згідно з Наказом, Руслан Колотієвський має приступити до виконання обовʼязків повноцінного керівника ДемГЗК сьогодні, 26.05.2023.

Як повідомляють джерела NADRA.INFO, Руслан Колотієвський у 2007 р. закінчив Дніпропетровський національний гірничий університет за спеціальністю «Розвідка родовищ корисних копалин», кваліфікація: Інженер-геолог. Також пан Колотієвський здобув кваліфікацію менеджера-управителя в тому таки Дніпропетровському НГУ.

 

В 2006-2022 рр.. Руслан Колотієвський працював у ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат» (ЗЗРК) на посадах дільничний геолог, дільничний геофізик, геолог шахти (начальний геологічної служби), головний геолог комбінату (з 2015 р.). Останнє місце роботи нового очільника ДемГЗК – головний геолог ТОВ «Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат» (ЄГЗК, Ferrexpo).

«Перехід пана Колотієвського із ЗЗРК до ЄГЗК був повʼязаний виключно з агресією РФ проти України і подальшою тимчасовою окупацією підприємства у Запорізькій області. Він не є ані представником, ані протеже групи Ferrexpo», – запевнило джерело у ФДМУ.

Нагадаємо, 28.03.2023 Фонд державного майна України набув права власності на 100% корпоративних прав ТОВ «Демурінський ГЗК» на виконання рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та розпорядження Кабінету Міністрів України. Комбінат стягнули у дохід держави в санкційному порядку у справі проти російського мільярдера Михайла Шелкова. Якби ФДМУ не став власником товариства станом на 28.03.2023, Державна служба геології та надр України могла припинити (чи зупинити) Демурінському ГЗК право користування Вовчанським родовищем цирконово-рутилово-ільменітових розсипів, як це сталося з компаніями Дмитра Фірташа. 11.04.2023 після виконання низки ремонтних робіт, на комбінаті була запущена дільниця первинного збагачення, станом на 17.04.2023 повідомлялося про виробництво 160 тонн колективного концентрату. Джерела NADRA.INFO повідомляють, що станом на сьогодні обсяг отриманого колективного концентрату вже перевищує 1500 тонн, також відновлено видобувні роботи, проте виробництво кінцевих товарних концентратів наразі не здійснюється через проблеми з постачанням електроенергії.

Наприкінці квітня сталося відомо, що працівникам Демурінського ГЗК (ДемГЗК) третій місяць не виплачують заробітну платню. У ФДМУ розповідали, що затримки з виплатою зарплат повʼязані з численними арештами, накладеними раніше на майно комбінату (зокрема продукцію), а також із необхідністю призначення повноцінного керівника підприємства.

У травні трудовий колектив ДемГЗК звернувся з листами щодо невиплати заробітних плат до Голови ФДМУ Рустема Умєрова:

Аналогічне звернення працівники ДемГЗК надіслали Голові Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергію Лисаку.

 

NADRA.INFO і надалі стежитиме за розвитком подій на підприємстві. Звʼязатися з редакцією можна за контактами.