Австралійська European Lithium офіційно увійшла в Європейський літій Україна

Австралійська European Lithium офіційно увійшла в Європейський літій Україна
Виконавчий голова European Lithium (ASX:EUR) Тоні Сейдж. Фото: https://tonysage.com.au/

Компанія реалізує проект із видобутку літієвих руд в Австрії і планує зайти на ділянку Добра в Кіровоградській області

Австралійська публічна компанія European Lithium стала власником 100% капіталу ТОВ «Європейський літій Україна» (до зміни назви в січні 2022 р. – ТОВ «Петро-Консалтінг»). Кінцевим бенефіціарним власником української компанії став Виконавчий голова European Lithium Тоні Сейдж (повне імʼя Ентоні Вільям Пол Сейдж). Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

За даними YouControl, зміна власника відбулася 30.12.2023.

«Як ми заявляли раніше, після оголошення про угоду в 2021 р. відбулася зміна назви української компанії (на Європейський літій Україна). Всюди у світі було заявлено, що українська компанія є частиною бізнесу австралійської публічної компанії European Lithium (ASX:EUR). Наступним кроком був фактичний акт переоформлення. Знадобився деякий час на юридичний аналіз та підготовку необхідних документів. За підсумками 2023 р. всі юридичні процедури завершено, і European Lithium (Australia) в реєстрі – 100% власник української компанії. Цей крок ще раз показує нашу підтримку України і віру в перемогу», – прокоментував NADRA.INFO Невиконавчий директор (Non executive director) European Lithium Михайло Жернов.

Нагадаємо, в листопаді 2021 р. стало відомо, що австралійська компанія European Lithium (м. Перт), чиї акції котируються на Австралійській фондовій біржі, погодилася придбати українське ТОВ «Петро-Консалтінг» (м. Київ), яке боролося в судах за спеціальні дозволи на видобуток на літієвому родовищі Шевченківське (Донецька обл.) і ділянці літієвих руд Добра (Кіровоградська обл.).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

У вересні 2022 р. в ТОВ «Європейський літій Україна» заявляли про плани розпочати розвідку на Добрій навесні 2023 року – якщо отримають спеціальний дозвіл на користування надрами. Про перспективи отримання спецдозволу станом на липень 2023 р. NADRA.INFO писали в матеріалі Спірний літій: що чекає на ділянку Добра.

«Ми маємо погоджені з партнерами резерви в розмірі близько 15-20 млн євро на дорозвідку ділянки Добра. І підтверджуємо наміри негайно приступити до реалізації проекту з подальшими інвестиціями одразу після отримання спецдозволу. Водночас, ми завжди наголошували, що готові грати за тими правилами, які встановила Держава. Тобто, якщо буде ухвалене остаточне рішення, що ділянка Добра може бути надана в користування виключно на умовах УРП, ми розглянемо можливість взяти участь у конкурсі. Але для цього має бути поставлена крапка в судовій історії і відбутися справді прозорий конкурс зі зрозумілими учасниками», – заявляв Михайло Жернов.

Інтервʼю з Виконавчим головою European Lithium Тоні Сейджем читайте за посиланням.