Дмитро Кащук очолить Комітет надрокористування ЕВА у 2024 році

Дмитро Кащук очолить Комітет надрокористування ЕВА у 2024 році
Фото: https://www.facebook.com/dmytro.kashchuk

Голос галузі 

Наприкінці 2023 року були оголошені результати виборів на посаду Голови комітету надрокористування Європейської Бізнес Асоціації. Цьогоріч учасники Комітету одноголосно підтримали продовження повноважень Голови Комітету за Дмитром Кащуком, директором з розвитку бізнесу компанії «Геологічна інвестиційна група». Повідомляють в Європейській Бізнес Асоціації.

«Дмитро – спеціаліст у сфері надрокористування понад 13 років. Голова Державної служби геології та надр України у 2014 – 2015 роках. Брав участь у розробці законів щодо геологічного вивчення та використання надр. Учасник міжнародних профільних заходів у сфері надрокористування: Mines and Money у Лондоні, Mining World Congress 2023, Всесвітній економічний форум у Давосі, Raw Materials Week у Брюсселі, Web Summit 2022 у Лісабоні тощо», – йдеться в релізі.

Нагадаємо, Комітет надрокористування був створений у 2022 році з метою об’єднання надрокористувачів, формування якісного діалогу між усіма надрокористувачами та органами державної влади, обміну інформацією та захисту інтересів прозорого бізнесу.

Комітет об’єднує компанії, що здійснюють видобування корисних копалин, є професійними радниками у сфері користування надр та мають спільне бачення щодо перетворення галузі на інвестиційно привабливу галузь економіки України: 

На своїй сторінці у Facebook Дмитро Кащук повідомив, що «нещодавно виявили своє бажання долучитися до Комітету ще 4 компанії, тому, впевнений, що зовсім скоро нас стане більше».

«Попереду багато роботи, тому нам необхідно зосередити ще більше зусиль у 2024 році, та:

  • Підтримувати постійний конструктивний діалог з ключовими державними органами та посадовими особами, які мають вирішальний вплив на галузь надрокористування й діяльність надрокористувачів;
  • Продовжити та підсилити роботу щодо залучення страхування від військових ризиків інвестицій у підприємства, що займаються видобутком корисних копалин від світових фінансових установ та Уряду України;
  • Популяризувати інвестиції у галузь надрокористування України на міжнародних та вітчизняних профільних заходах;
  • Постійно здійснювати дослідження стану та визначення потреб ринку, провести дослідження, в тому числі про стан ринку надрокористування, аналогічне до того, яке було здійснене у 2023 році», – написав очільник Комітету.

Також Дмитро Кащук анонсував проведення Mining Day Європейської Бізнес Асоціації у вересні 2024 року (перший День Надрокористування EBA відбувся 22.09.2023 за інформаційного партнерства NADRA.INFO).