Наприкінці 2023 р. ДАК Українські поліметали і ДП Укрбурштин змінили керівників

Наприкінці 2023 р. ДАК Українські поліметали і ДП Укрбурштин змінили керівників
Зображення асоціативне. Джерело: https://vse.rv.ua/

АТ «Державна акціонерна компанія «Українські поліметали» і її дочірнє підприємство «Укрбурштин» в листопаді-грудні 2023 р. змінили керівників. Про це не повідомляли ані ЗМІ, ані Фонд державного майна, в управлінні якого ДАК перебуває з 2022 р.

За даними YouControl, в листопаді ДАК «Українські поліметали» очолив Артем Новіков (попереднім керівником, з 2020 р. був Андрій Кравчук). В грудні керівником ДП «Укрбурштин» став Микола Щерба (від січня 2021 р. Укрбурштин очолював Вадим Войцешук).

ДП «Укрбурштин» володіє спецдозволом №4553 на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою бурштиноносної ділянки Олексіївка (Рівненська обл., площа 1027 га). Термін дії дозволу спливає в 2024 р.. У переліку видобувачів бурштину за 2023 р. Укрбурштин відустній.

Також дані YouControl свідчать, що наприкінці 2022 р. ДАК «Українські поліметали» було передано в управління Фонду державного майна України (попередній субʼєкт управління – Міністерство економіки).

Нагадаємо, наприкінці 2020 р. було відкрито провадження у справі про банкрутство ДП «Укрбурштин», яка досі розглядається Господарським судом м. Києва. В НАБУ повідомляли, що банкрутство ініціювали «співучасники злочину», які хотіли заволодіти коштами підприємства.