Фонд держмайна зареєстрував за собою Глухівський карʼєр кварцитів

Фонд держмайна зареєстрував за собою Глухівський карʼєр кварцитів
Джерело фото: https://www.facebook.com/ukrainaincognita

Раніше в СБУ повідомляли про затримання директора і «куратора» видобувного підприємства  

Наприкінці лютого 2024 р. Фонд державного майна України став власником 100% ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів», конфіскованого в дохід держави в 2023 р.. За даними YouControl, відповідні зміни відобразилися в реєстрі 27.02.2024.

Водночас, офіційним керівником підприємства станом на 04.03.2024 залишається Василь Лагутін, призначений в березні 2012 р..

ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів» до війни видобувало пісковик кварцитовидний родовища Баницьке (Сумська обл., єдине таке родовище в Україні, що розробляється, продукція постачалася до РФ), до суду подано заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства – за 80 тис. грн боргу.

Нагадаємо,16.02.2023 Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення стягнути в дохід держави 100% корпоративних прав чотирьох компаній-надрокористувачів, які повʼязують із підсанкційним громадянином РФ Олегом Дерипаскою: ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» (МГЗ), ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів» (ГКК), ПрАТ «Жежелівський карʼєр», ПрАТ «Хустський карʼєр». 16.06.2023 Апеляційна палата ВАКС скасувала конфіскацію Жежелівського і Хустського карʼєрів, а стягнення МГЗ і ГКК залишила в силі.

В 2022-2023 рр.. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) двічі проводило конкурси із відбору управителя для арештованого ГКК. Переможцем першого відбору визначили ПрАТ «Бластко» Олександра Ярославського, проте карʼєр в управління так і не передали. Повторний конкурс, оголошений в січні 2023 року, також не відбувся

Зауважимо, станом на 04.03.2024 ані ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ані ПрАТ «Каштан» (також конфісковане в санкційному порядку в 2023 р.), не перереєстровані на ФДМУ.