Остаточне рішення: Держава конфіскувала карʼєр Сальдо

Остаточне рішення: Держава конфіскувала карʼєр Сальдо
Володимир Сальдо. Джерело фото: https://www.facebook.com/SaldoVladimir

В середу, 17.05.2023 Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду постановила залишили без змін рішення першої інстанції ВАКС в частині стягнення в дохід Держави 99,86% акцій ПрАТ «КАШТАН», яке розробляє родовище габро-лабрадориту Букинське (Житомирська обл.). Також постановою АП ВАКС було задоволено всі позовні вимоги Міністерства юстиції щодо конфіскації інших активів, прямо чи опосередковано контрольованих Володимиром Сальдо.

Нагадаємо, акціями ПрАТ «КАШТАН» володіє Любов Сальдо – екс-дружина підозрюваного в державній зраді, підсанкційного Володимира Сальдо (подружжя розірвало шлюб за рішенням суду в червні 2021 р.). В січні 2023 р. в Єдиному державному реєстрі зʼявився запис про зміну кінцевого бенефіціарного власника компанії з Любові Сальдо на Віталія Сінькова (екс-зять Сальдо). 

Також нагадаємо, що 17.05.2023 Апеляційна палата ВАКС планує продовжити розгляд справи про стягнення активів, прямо або опосередковано підконтрольних російському мільярдеру Олегу Дерипасці. Нещодавно важливе рішення, яке стосується контролю над низкою компаній з цієї справи, ухвалив Антимонопольний комітет України.