ВАКС конфіскував акції всіх надрокористувачів, яких Мінʼюст повʼязував із Дерипаскою

ВАКС конфіскував акції всіх надрокористувачів, яких Мінʼюст повʼязував із Дерипаскою
Олег Дерипаска. Автор фото: Сєргєй Бобильов, ТАСС. Джерело: https://www.rbc.ru/

Рішення ВАКС іще не набуло законної сили і може бути оскаржене протягом 5 днів

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення стягнути в дохід держави 100% корпоративних прав усіх чотирьох компаній-надрокористувачів, які Міністерство юстиції повʼязувало із підсанкційним громадянином РФ Олегом Дерипаскою. Серед іншого, в дохід держави стягнуто:

  • 100% ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» – володіє спецдозволом на видобування вод підземних питних і технічних родовища Галицинівське (Миколаївська обл.);
  • 100% ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів» – видобування пісковика кварцитовидного родовища Баницьке (Сумська обл., єдине таке родовище в Україні, що розробляється);
  • 100% акцій ПрАТ «Жежелівський карʼєр» – видобування граніту родовища Жежелівське (Вінницька обл.);
  • 100% акцій ПрАТ «Хустський карʼєр» – видобування андезиту родовища Рокосівське (Закарпатська обл.).

Рішення суду оголошено 16.02.2023 близько 19-00.

Опублікуємо повний текст рішення, щойно отримаємо його. 

Представник Жежелівського і Хустського карʼєрів Дмитро Никифоров вже заявив, що оскаржить рішення ВАКС до Апеляційної палати. Представник Миколаївського глиноземного заводу і Глухівського карʼєру кварцитів Володимир Ващенко заявив, що остаточне рішення щодо подання їх апеляційної скарги буде ухвалене після консультацій з клієнтами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що акції ПрАТ «Жежелівський карʼєр» і ПрАТ «Хустський карʼєр» восени 2021 року були куплені у австрійської групи STRABAG SE в інтересах групи компаній Віталія Антонова і партнерів.