Аукціони з продажу спецдозволів 31.03.2021 – хто переміг на торгах?

Аукціони з продажу спецдозволів 31.03.2021 – хто переміг на торгах?
Зображення асоціативне

Сума переможних ставок – 67,7 млн грн

 

31.03.2021 в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” відбулися 6 із запланованих 11-ти аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами. 

Публікуємо перелік переможців аукціонного дня.

 

ТОВ “Спис Україна” запропонувало 44,8 млн грн за спецдозвіл на Городнявська ділянка Буртинського родовища (Хмельницька обл.). Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: видобування графіту і підземних технічних вод, 20 років.

Другий номер торгів – ТОВ “Проспекторс”, зі ставкою 22,2 млн грн.

Довідково: ТОВ “Спис Україна” (яке пов’язують із турецькою Onur Group Ukraine) знайоме нашим читачам по кількох торгах:

23.12.2020 ТОВ “Спис Україна” купило спецдозвіл на Жовтоводську площу (Дніпропетровська обл., геологічне вивчення основних корисних копалин – руд золота та супутніх корисних копалин – ніобієвих руд, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.). 

12.01.2021 ТОВ “Спис Україна” зайняло друге місце на торгах з продажу спецдозволу видобування каоліну первинного та піску, на 20 років, на Павлівському родовищі (Дніпропетровська обл.). Проте торги було відмінено, оскільки переможець торгів ТОВ “Українська компанія з видобування пісків та каолінів” відмовився сплатити повну вартість спецдозволу. Повторні торги відбудуться 22.04.2021 (посилання для реєстрації тут).

Окрім цього, ТОВ “Спис Україна” ініціювало продаж 11 спецдозволів на користування надрами. Три з них стосуються руд золота, 8 – каоліну.

Ліричний відступ: телефон, вказаний в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб як контактний телефон ТОВ “Спис Україна” насправді належить Glory Café, розташованому на Площі Міцкевича, 1 у Львові.

Результат торгів спецдозволом на Городнявську ділянка Буртинського родовища (графіт)

 

ТОВ “Ентер Гео Інвест” запропонувало по 5,2 млн грн за дві бурштинові ділянки Зонецька перша і Зонецька друга (Рівненська обл.). Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.

Щоправда, якщо ТОВ “Ентер Гео Інвест” не заплатить свою ставку, то втратить близько 67 тис. грн гарантійного внеску по кожному лоту, а право купити спецдозволи перейде до ТОВ “Амберкінг” – за 346 тис. грн.

Довідково: ТОВ “Ентер Гео Інвест” активно брало участь в трьох аукціонних днях в цьому році: 

11.02.2021 – ТОВ “Ентер Гео Інвест” зайняло друге місце в 4-х аукціонах з продажу бурштинових спецдозволів. Два аукціони не відбулися, лоти перевиставлено і павторні торги заплановано на 01.04.2020 і 15.04.2020;

15.02.2021 ТОВ “Ентер Гео Інвест” також зайняло друге місце в торгах з продажу спедцозволу на ділянку “Клесів-2“.

12.03.2021 ТОВ “Ентер Гео Інвест” перемогло в трьох аукціонах: на ділянки Мазинська перша, Мазинська друга, Мазинська третя.

Результат торгів спецдозволом на ділянку “Зонецька перша” (бурштин)

 

Результат торгів спецдозволом на ділянку “Зонецька друга” (бурштин)

 

ТОВ “Георельєф-Північ” запропонувало 2,01 млн грн і стало переможцем в боротьбі за бурштинову ділянку Агатівська (Рівненська обл.). Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.

Директор компанії-переможця Сергій Савин заявив NADRA.info, що планує викупити спецдозвіл і працювати на Агатівській ділянці. 

Якщо ж ТОВ “Георельєф-Північ” не заплатить свою ставку, то втратить близько 67 тис. грн гарантійного внеску, а право купити спецдозвіл перейде до ТОВ “Західземресурс” – за 351 тис. грн.

Довідково: 12.01.2021 ТОВ “Георельєф-Північ” безуспішно змагалося за бурштинову ділянку “Зелену”.

11.02.2021 ТОВ “Георельєф-Північ” поступилося в боротьбі за ділянку “Мацківська” компанії ТОВ “Земресурсінвест”.

Результат торгів спецдозволом на ділянку “Агатівська” (бурштин)

 

ТОВ “Друга Гранітна Компанія” запропонувала 10,28 млн грн за спецдозвіл Гвіздівське родовище (Рівненська обл.). Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: видобування граніту, 20 років.

Другий номер – ТОВ “ТД “БМТ” зі ставкою 10,25 млн грн.

Директор ТОВ “Друга Гранітна Компанія” Юрій Поліщук заявив NADRA.info, що планує викупити лот і працювати на родовищі.

Довідково: ТОВ “Друга Гранітна Компанія” була створена в лютому 2021 році і раніше на брала участі в торгах. Але 12.03.2021 на торгах за спецдозвіл на Луполівське родовище граніту (Кіровоградська обл.) перемогла інша компанія, очолювана Юрієм Поліщуком – ТОВ “Перша Гранітна Компанія”.

Результат торгів спецдозволом на родовище граніту “Гвіздівське”

 

ПП “Кабекс” з Кропивницького запропонувало 182,2 тис. грн за Ділянку № 1 Городенківського родовища в Івано-Франківській обл.. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: видобування глини, 20 років.

Учасник номер два – ТОВ “Городенківський цегельний завод” зі ставкою 182 тис. грн.

Результат торгів спецдозволом на ділянку № 1 Городенківського родовища (глина)

 

 

Читайте також: Андрій Бродський: “Черга з бажаючих купити ОГХК – блеф!”

Читайте також: Геоінформ готує до запуску Національний геологічний портал

Читайте також: Піщані потоки. Кому дозволено видобувати пісок з Десни, Дніпра і Південного Бугу?

Читайте також: Кому приготуватися до перевірок? Президент увів у дію рішення РНБО про надра