Рудний і бурштиновий спецдозволи розіграли зі знижкою близько 90%

Рудний і бурштиновий спецдозволи розіграли зі знижкою близько 90%

05.05.2021 відбулися тільки 2 із запланованих 7 аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами

Компанія з Києва ТОВ “Металс експлорейшн Юкрейн” (ТОВ “МЕЮ”) отримала право купити спецдозвіл на геологічне вивчення залізних, кобальтових та нікелевих руд в Дніпропетровській області терміном на 5 років. 

Металс експлорейшн Юкрейн був єдиним учасником сьогоднішніх торгів з продажу спецдозволу на ділянку Карнаухівську. 

Ціна стартувала з трохи більше ніж 1,4 млн грн і впала до 172,5 тис. грн. Таким чином, вартість було знижено на майже 88%

Довідково: ТОВ “МЕЮ” засноване в серпні 2018 р. Статутний капітал 160 000 грн. Засновниця компанії Марина Романенко з Бахмача (Чернігівська обл.). 

 

Інша київська компанія ТОВ “Амберлайт” отримала право купити спецдозвіл на геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ з подальшим видобуванням бурштину на ділянці “Вежиця-1” в Рівненській обл. 

Ціна стартувала з 326,4 тис. грн і впала до 42,4 тис. грн. Амберлайт був єдиним учасником торгів. Таким чином, вартість було знижено на 87%.

Довідково: ТОВ “Амберлайт” засноване в березні 2020 р. В жовтні статутний капітал було збільшено з 70 000 до 10 000 000 грн. Засновник і директор компанії Роман Руденко з Радомишля (Житомирська обл.).

 

Не відбулися такі аукціони: Йосипівське родовище (видобування мігматиту в Кіровоградській обл.), Ділянка № 1 Новоукраїнського родовища (видобування граніту в Кіровоградській обл.), Брусницька ділянка (свердловини №№ 516-ре, 31-П) Брусницького родовища (підземні мінеральні лікувальні води, видобування, Чернівецька обл.), Ділянка надр в м. Мукачево, де розташована свердловина № 1-М (підземні мінеральні води, ГВ + ДПР, Закарпаття), Ділянка надр у с. Чайки, де розташовані свердловини № 24-84 та № 24-84/1 (підземні питні води, ГВ + ДПР, Київська обл.).

 

 

Читайте також: Австралійці поглинають українського виробника графіту

Читайте також: Компанія Тимура Хромаєва видобуватиме газ в Луганській області

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?

 

Автор головного фото Олег Петрасюк, Yesterday & Tomorrow