“Магія” повторного аукціону: спецдозвіл розіграли у 35 разів дешевше

“Магія” повторного аукціону: спецдозвіл розіграли у 35 разів дешевше

Хто і за скільки отримав право купити пегматитовий спецдозвіл? Чому зірвалися перші торги?

06.05.2021 в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” відбувся повторний аукціон з продажу спецдозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовища пегматиту (польового шпату), на 5 років. 

Ділянка Північно-Володимирівська розташована в Кіровоградській області. Площа – 22,4 га.

З пояснювальної записки до лоту: У 1974-1975 рр. Південно-Українською геологічною експедицією тресту “Київгеологія” виконано пошуково-ревізійні роботи на пегматити для керамічної промисловості в Кіровоградській області. В результаті проведених робіт встановлена перспективність Володимирівської ділянки з прогнозними запасами 11-12 млн тонн пегматиту. В Північній частині ділянки на площі 35,5 га виділені три пегматитові жили №№ 18, 19, 20 з сумарними прогнозними запасами 2,6 млн т. 

Торги спецдозволом стартували з 77 280 грн. За лот змагалися дві компанії. Перемогло ТОВ “Інгульський шпат” зі ставкою 155 000 грн. ТОВ “Науково-технічний центр НАУ” запропонувало 140 000 грн. 

Довідково: ТОВ “Інгульський шпат” зареєстровано в Кропивницькому в травні минулого року. Спецдозволів не має. Статутний капітал 1,5 млн грн. Засновники: Сніжана Горбенко з Броварів (Київська обл.), Ольга Шульга і Сергій Гетьманенко з Кропивницького. Сергій Гетьманенко також значиться керівником компанії.

Виставлення спецдозволу на аукціон ініціювало ТОВ “Інгульський шпат” ще влітку 2020 року. Перші торги лотом пройшли 11.02.2021, в них брало участь 7 учасників. Ціна злетіла до понад 5,5 млн грн (ставка ТОВ “Підземні ресурси”). Проте ані переможець, ані другий номер (ТОВ “Левіт Ко”) – не заплатили за спецдозвіл свої цінові пропозиції. Відтак, різниця між ціновими пропозиціями переможців перших і повторних торгів складає 35 разів. При чому ТОВ “Інгульський шпат” на перших торгах було готове віддати за спецдозвіл 5 млн грн.

 

Читайте також: Рудний і бурштиновий спецдозволи розіграли зі знижкою близько 90%

Читайте також: Австралійці поглинають українського виробника графіту

Читайте також: Компанія Тимура Хромаєва видобуватиме газ в Луганській області

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?

 

Фото асоціативне, джерело: https://geodictionary.com.ua/node/3491