Анульовано спецдозвіл на видобування газу на шельфі Азовського моря

Анульовано спецдозвіл на видобування газу на шельфі Азовського моря
Скріншот інтерактивної карти Державного геологічного порталу https://nadra.gov.ua/

Державна служба геології та надр України анулювала спецдозвіл №5576 на видобування газу ділянки Обіточна 2, розташованої на шельфі Азовського моря. Повідомляє NADRA.info з посиланням на дані Держгеонадр. Наказ №629 про анулювання спецдозволу було видано 31.08.2021.

Спецдозволом володіло ТОВ “Компанія Азов-Ойл“. В 2012 р. компанія одночасно отримала два спецдозволи на площу Обіточна 1 і Обіточна 2відповідно до наказу №65 від 27.02.2012 за підписом Голови Держгеонадр Едуарда Ставицького (наказ тут, завантажується файл). Раніше компанія володіла спецдозволами на геологічне вивчення, включно з ДПР на обидві площі, їх дія закінчилася в 2011 р.

Станом на 04.09.2021 в базі ДНВП Геоінформ України” обидва спецдозволи на видобування значаться як дійсні (див. скріншот).

ТОВ Компанія Азов-Ойл засновано в 2011 р.. Статутний капітал 155 934 грн. Місто реєстрації Київ. Керівник Бондаренко Олександр. 

Засновники ТОВ “Компанія Азов-Ойл” (дані YouControl):

  1. КОМПАНІЯ “АККОРД МЕНЕДЖМЕНТ ІНК” (Сейшели) – 50%
  2. КОМПАНІЯ “ЕРЛІНДА ВЕНЧАЗ ЛТД” (Віргінські острови, Британські) – 20%
  3. ПАТЗНВКІФ “ПРАЙВЕТ ЕКВІТІ” (Україна) – 20%
  4. КОМПАНІЯ “НІКОЛІЯ ІНВЕСТМЕНТС ЛТД” (Віргінські острови, Британські) – 10%

Кінцевого бенефіціарного власника не вказано. В досьє єдиної української компанії-засновниці ПАТЗНВКІФ “ПРАЙВЕТ ЕКВІТІ” також не вказано бенефіціарного власника. Контактний телефон ТОВ “Компанія Азов-Ойлне обслуговується.

 

Спецдозвіл було анульовано на виконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва  (ОАСК) від 24.06.2021. Як випливає з рішення, Держгеонадр була змушена звернутися до суду з позовом про анулювання спецдозволу після того, як не змогла ані провести планові перевірки надрокористувача, ані бодай зв’язатися з ним для отримання матеріалів, які би підтверджували дотримання вимог у сфері надрокористування.

Державний Інспекційний портал містить відомості про дві перевірки ТОВ Компанія Азов-Ойл“: В лютому 2019 і в березні 2021 рр.. І в приписі за 2019 рік, і в приписі за 2021 йдеться про не допущення посадових осіб Держгеонадр до здійснення державних заходів нагляду (контролю). В останньому приписі – також про не надання документів на підтвердження законності діяльності згідно зі спецдозволом.

Нагадаємо, 05.07.2021 Держгеонадр анулювала 10 спецдозволів дев’яти надрокористувачів, щодо яких було застосовано санкції рішенням Ради національної безпеки та оборони від 18.06.2021. 26.03.2021 було анульовано 19 спецдозволів, які належать компаніями зі списку, відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції від 19.03.2021.

 

Читайте також: Томаш Фіала зайшов у надра – на 5 спецдозволів одразу

Читайте також: Кому потрібна ОГХК? Ексклюзивні дані і коментарі потенційних покупців

Читайте також: Судові битви за стратегічні надра України. Чому турки досі не зайшли на потужне родовище графіту?

Читайте також: Чиї кар’єри? Поліція шукає, хто видобуває глину поблизу траси Н-31 на Полтавщині

Читайте також: Чиї кар’єри-2: Потужна дорожня компанія без дозволу возила глину на Велике Будівництво?