Янцівські кар’єри

Янцівські кар’єри
Янцівське родовище гранітів. Тут видобувають будівельний камінь. На іншій ділянці (див. інші фото) - облицювальний

Янцівське родовище гранітів – з небагатьох в Україні, де видобувають і будівельний камінь, і облицювальний. На світлинах нижче якраз обидві ділянки.


Геолокація точки між кар’єрами – https://maps.app.goo.gl/ABq9LexKQpkT1ZmW9, або 47.8586579, 35.3906462. На деяких фото проглядається річка, це – Мокра Московка, яка в Запоріжжі впадає в Дніпро (також може проглядатися права притока Мокрої Московки, назви якої Google Maps не знає).

Із туристичних принад неподалік кар’єрів – Водоспад на річці Мокра Московка: https://goo.gl/maps/NGBeSnNeL6r6AqQ58 (47.8519598, 35.39269).

Кар’єри розробляє ПАТ “Янцівський гранітний кар’єр” – спецдозвіл на видобування №1886, дійсний до 2035 року.

Компанією ПАТ “Янцівський гранітний кар’єр” через кіпрську компанію KENNINGTON INVESTMENTS LIMITED володіє український бізнесмен Олександр Ярославський, засновник і президент потужної бізнес-групи DCH (дані YouControl). Окрім Янцівських, Олександр Ярославський контролює ще щонайменше 2 кам’яні кар’єри: на родовищі Коломоївському (околиці Кривого Рогу, спецдозвіл №3782, ПрАТ “Бластко”, ми писали про це родовище раніше тут), і на родовищі Болеславчицьке (Миколаївська обл., між Первомайськом і Синюхиним Бродом, спецдозволом №343 володіє ПрАТ “Первомайський кар’єр “Граніт”). Ніякий кар’єр не забули? 🙃 напишіть нам, якщо забули ✍

Нагадаємо, на NADRA.info є експериментальна рубрика #InstaNadra.

Якщо Ви маєте світлини кар’єрів, гірничо-збагачувальних комбінатів, копалень, відслонень, проваль чи будь-яких інших геологічних та надродобувних об’єктів чи пам’яток, і хочете ними поділитися – надсилайте нам на [email protected], в темі листа вказуйте InstaNadra.

Ми відберемо деякі фото, зберемо цікаву інформацію, хто розробляє (чи розробляв) надра в локаціях, які Ви сфотографували. І опублікуємо*.

Якщо Ви раніше публікували світлини в Instagram – це не зашкодить: краси багато не буває. Щоправда, кілька умов: світлини мають бути зроблені законно, без ризику для життя і здоров’я, і бути Вашими світлинами! 

 

А спеціально для шанувальників українських кар’єрів – кілька посилань:

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/ukrquarries 

Instagram-сторінка: https://www.instagram.com/ukrainianquarries/ 

Телеграм-канал: https://t.me/ukrquarries 

Група “Кар’єри України” у Facebook: https://www.facebook.com/groups/258017951909456 

Група “Кар’єра в кар’єрі – Mining Career in Ukraine” у Facebook: https://www.facebook.com/groups/710280669565979 

 

*ДИЗКЛЕЙМЕР: Ми не можемо гарантувати публікацію всіх отриманих світлин. Ми залишаємо за собою право не публікувати світлини без пояснення причин. Наразі ми не встановлюємо часових рамок між моментом отримання світлин та їх публікацією.

 

Читайте також: MiningWorld Ukraine-2021: фоторепортаж

Читайте також: Демо-показ техніки CAT в Максимівському кар’єрі

Читайте також: Київська влада хоче інвестувати у видобуток газу

Читайте також: Рудьковські зайшли в бурштиновий бізнес

Читайте також: Власники спецдозволів – проти Президента: надрокористувачі масово оскаржують санкції РНБО