ДП “Українська геологічна компанія” змінила керівника

ДП “Українська геологічна компанія” змінила керівника
Новий очільник ДП "Українська геологічна компанія" Ігор Шевердін. Джерело фото: https://nbr.com.ua/uspih-pidtverdzhenij-rezultatom-ukrvodshlyah-u-spisku-lideriv

Що відомо про нового керівника? Яка доля екс-гендиректора Богдана Слободяна?

 

Що сталося?

В.о. генерального директора ДП “Українська геологічна компанія” (УГК) призначено Шевердіна Ігоря Володимировича. Про це повідомляє NADRA.info з посиланням на власні джерела на ринку.

В УГК в телефонному режимі інформацію про зміну керівника підтвердили. “Шевердіна призначили вчора-позавчора. Це пов’язано з оптимізацією управління”, – пояснили в компанії. І не виключили, що такий крок може бути пов’язаний з підготовкою до корпоратизації УКГ, про що “велися розмови”. Зауважимо, про підготовку державного підприємства до корпоратизації протягом останнього місяця NADRA.info повідомляли два не пов’язані між собою джерела.

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань інформацію про зміну керівника УГК ще не відображено: в реєстрі очільником компанії значиться Слободян Богдан Іванович.

На сайті підприємства в розділі керівництво вже в.о. генерального директора вказано Шевердіна Ігоря. Богдан Слободян став його першим заступником.

В Єдиному державному реєстрі керівником УГК станом на 16:00 12.11.2021 вказаний Богдан Слободян, а на сайті компанії – вже Ігор Шевердін

 

Що ми знаємо про Ігоря Шевердіна?

В іншому державному підприємстві – водних шляхів “Укрводшлях” – NADRA.info підтвердили, що призначений очільником УГК Шевердін Ігор є саме тим Шевердіним Ігорем, який з січня 2020 р. до червня 2021 р. виконував обов’язки начальника ДП “Укрводшлях”.

Згідно з декларацією пана Шевердіна за 2019 р., він одружений, має двох синів. Перш ніж очолити Укрводшлях, працював у Державному підприємстві Міністерства оборони України “Київське управління механізації і будівництва” (ДП МОУ КУМІБ). За даними YouControl, Ігор Шевердін очолював ДП МОУ КУМІБ у 2018-2020 рр..

 

Довідково

На сайті УГК стверджується: “Українська геологічна компанія – провідне підприємство геологічної галузі з виконання геологорозвідувальних робіт. УГК має 100-річну історію створення мінерально-сировинної бази України. Наша основна місія – підтримувати ресурсну незалежність України. Створити мінерально-сировинну базу для кожного українського виробника. Ми власними силами виконуємо геологічні та гідрогеологічні проекти будь-якої складності на найвищому професійному рівні завдяки нашим цінностям і принципам”.

Підприємство надає послуги геологічних, гідрогеологічних, геофізичних, еколого-геохімічних та лабораторних робіт, а також буріння свердловин.

Власних дійсних спецдозволів на користування надрами УГК не має (дані ДНВП “Геоінформ України”). Раніше компанія проводила геологічне вивчення покладів самородно-мідних руд, руд золота, руд заліза, торфу, бурштину, фосфориту і гіпсу.

100% засновником УГК є Державна служба геології та надр України (дані YouControl).

Сайт: https://ukrgeol.com/

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/dpukrgeol 

 

Читайте також: Санкційні надра: перше рішення суду про спецдозвіл, анульований РНБО

Читайте також: Порядок продажу спецдозволів на аукціонах змінять

Читайте також: В АЕСУ спростовують закиди в наданні недостовірної інформації