ОГХК представляє українську титанову галузь на TZMI Virtual Congress 2021

ОГХК представляє українську титанову галузь на TZMI Virtual Congress 2021
Джерело фото: https://www.tzmi.com/

Новини компаній

АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” презентує потенціал української титанової галузі учасникам щорічного міжнародного профільного конгресу TZMI Virtual Congress 2021, який проходитиме з 10 листопада до 20 грудня. Повідомляє прес-служба компанії. Тема доповіді Єгора Перелигіна, т.в.о. голови правління АТ “ОГХК”, – “Україна і світ: перспективи поглиблення міжнародного співробітництва в титановій промисловості”.

Т.в.о. Голови правління АТ ОГХК Єгор Перелигін. Джерело: https://www.facebook.com/yegor.perelygin

Українська титанова галузь тісно інтегрована в світову економіку та глобальні виробничі ланцюжки. Втім прямо зараз ми маємо широкі можливості для поглиблення взаємовигідного співробітництва титанових підприємств України та компаній з інших країн. Доповідь т.в.о. голови правління ОГХК присвячена конкурентним перевагам української титанової індустрії, можливим напрямам поглиблення міжнародного партнерства в цій галузі та очікуваним результатам, які отримають сторони в результаті поглиблення кооперації, – йдеться в повідомленні компанії.

Українські компанії провели значну роботу з підвищення власної конкурентоздатності на глобальному титановому ринку. Тож окрему увагу у презентації т.в.о. голови правління ОГХК присвячено тому, як українські підприємства переходять на західні стандарти ведення бізнесу. Про це Єгор Перелигін розповість учасникам TZMI Virtual Congress 2021 на прикладі ОГХК, флагмані титанової індустрії нашої держави.

TZMI Congress – це найбільша виставка світової титанової галузі, яка щороку проводиться глобальною незалежною консалтингово-аналітичною компанією TZ Minerals International Pty Ltd (Австралія). В 2021 році конгрес пройде в онлайн-форматі через обмеження, спричинені епідемією COVID-19.

Сайт конгресу TZMI Congress: https://www.tzmi.com/

Від NADRA.info:

Запланована на 29.10.2021 друга спроба приватизувати ОГХК не відбулася: до Фонду держмайна надійшло тільки дві заявки на участь в аукціоні, одна з яких не відповідає вимогам чинного законодавства. Оскільки аукціон не може бути проведений з одним учасником, у Фонд державного майна пообіцяли визначити нову дату аукціону. В компанії BDO Corporate Finance (радник з приватизації ОГХК) заявили, що “для успішного проведення аукціону з приватизації АТ “ОГХК” потрібні додаткові гарантії для захисту інвесторів“.

Нагадаємо,20.08.2021 стало відомо про заміну керівника ОГХК: т.в.о. Голови правління компанії став Єгор Перелигін, а його попередник Артур Сомов повернувся до виконання обов’язків члена Правління компанії. В ФДМУ ротацію назвали плановою. Пізніше, Артур Сомов склав повноваження члена Правління.

Запланований на 31.08.2021 аукціон з приватизації ОГХК (перша спроба) не відбувся: до торгів допустили тільки 1 учасника. Потенційні покупці закидали організаторам аукціону низьку якість об’єкта приватизації.

9 вересня в NADRA.info опублікували інтерв’ю заступника Голови ФДМУ Тараса Єлейка і керуючого партнера BDO Corporate Finance Віталія Струкова, присвячене приватизації ОГХК. Почитати можна тут.

21.10.2021 стало відомо, що Державна служба геології та надр України продовжила на 20 років дію спецдозволу №6028 на родовище Малишевське, ділянки Західна, Центральна і Східна. Відповідний наказ № 752 Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах підписав 20.10.2021 р.. Крім Малишівського родовища, ОГХК володіє ще двома спецдозволами: №6027 на видобування руд титану і піску родовища Межирічне і №5269 на геологічне вивчення з ДПР руд титану родовища Селищанське.  Спецдозвіл на Селищанське родовище продавався на аукціоні в квітні 2021 року. Переможцем торгів стало ТОВ Межиріченський ГЗК з Group DF Дмитра Фірташа. Проте згодом Держгеонадр позбавила МГЗК права купити спецдозвілКомпанія назвала таке рішення незаконним і намагається оскаржити в судовому порядку. Втім, суд не став забороняти ОГХК купити спецдозвіл, що і було зроблено в серпні. У вересні стало відомо про отримання ОГХК даного спецдозволу.

Читайте також: ДП “Українська геологічна компанія” змінила керівника

Читайте також: Порядок продажу спецдозволів на аукціонах змінять

Читайте також: В АЕСУ спростовують закиди в наданні недостовірної інформації