SMART GRANIT збільшив видобуток і переробку гранітів на 67%

SMART GRANIT збільшив видобуток і переробку гранітів на 67%
Зображення асоціативне. Автор фото: Катерина Клочко

Новини компаній

У І-ІІІ кв. 2021 р. ТОВ “Смарт Граніт” (SMART GRANIT) збільшило видобуток гранітів і виробництво продукції на 67%, порівняно з аналогічним періодом 2020 р.

Про це NADRA.info заявили в компанії. В SMART GRANIT уточнили, що компанія спеціалізується на виробництві гранітного щебню, бутового каменю, гранітного відсіву та пісочно-щебневої суміші. Свою діяльність здійснює на Передаточнинському родовищі гранітів, мігматитів і гнейсів у Запорізькій області.

 

Виробничі показники

За 9 місяців 2021 року компанія SMART GRANIT видобула 0,545 млн тонн гранітів у порівнянні з 0,325 млн тонн за цей же період минулого року. 

“Ключовим фактором збільшення обсягів виробництва майже на 70% стало підвищення ефективності виробництва. До таких заходів відносяться організація планових ремонтів та, як наслідок, скорочення аварійних простоїв обладнання. До того ж, ми збільшили штатний фонд робочого часу – компанія в квітні цього року перейшла на 3-змінну організацію виробничого процесу”, – заявила директор SMART GRANIT Наталія Іванюк.

Загалом за весь минулий рік SMART GRANIT переробив 0,5 млн тонн гранітів, цього ж року планується вийти на рівень 0,75-0,8 млн тонн. 

 

Продажі та напрями постачання

Зростання виробничих показників у 2021 році супроводжувалося збільшенням продажів. За 9 місяців 2021 року було реалізовано 0,6 млн тонн готової щебневої продукції, що на 45% більше аналогічного періоду минулого року. В компанії розповідають, що такого зростання досягли за рахунок наступних факторів: реструктуризації відділу продажів, застосування гнучкої системи ціноутворення та постійний рух на зустріч клієнтам з точки зору вдосконалення якості сервісу. Також для збільшення обсягів відвантаження були встановлені дві автомобільні вагові платформи на в’їзді у підприємство, що дозволило значно скоротити процес відвантаження готової продукції.

Ключовими напрямками збуту щебневої продукції SMART GRANIT є Запорізька, Дніпропетровська, Харківська області та Маріуполь.

 

Оновлення основних фондів

Компанія SMART GRANIT перебуває в активній фазі технічного переоснащення та оновлення основних засобів. За останній рік було придбано низку нових гірничодобувних машин: дві вантажівки САТ 772G, два бульдозери SEM 816D, два фронтальні навантажувачі L956F, крім того, був здійснений капітальний ремонт дробильного обладнання та модернізовано систему грохочення. На даний момент реалізується проект зі збільшення складських потужностей підприємства для розширення асортименту продукції. З метою оптимізації використання ресурсів та вдосконалення контролю на підприємстві, всі транспортні засоби та спеціальне обладнання були оснащені датчиками рівня палива та GPS.

 

Соціальна відповідальність

За 9 місяців 2021 року компанією SMART GRANIT було сплачено податків на загальну суму 29,9 млн. грн. 

“Компанія продовжує працювати над створенням стійкої команди, здатної досягати високих результатів роботи. Була переглянута система мотивації персоналу, впроваджена система премій з урахуванням як індивідуального внеску, так і колективних результатів роботи працівників, запроваджено систему КРІ для управлінського персоналі, що дозволяє оперативно впроваджувати якісні зміни на підприємстві. Для зручності працівників компанії було придбано новий автобус для доставки персоналу, додатково залучено підрядника для прискореної доставки персоналу одночасно з різних районів міста”, – розповіла Наталія Іванюк.

В умовах підвищеної епідеміологічної небезпеки було прийнято і реалізовано рішення застрахувати всіх працівників підприємства за програмою добровільного медичного страхування за рахунок підприємства, на території підприємства організовано щотижневі прийоми лікаря, до штату підприємства прийнято кваліфікованого лікаря, який супроводжує профілактичні заходи та надає консультативну підтримку персоналу в разі захворювання.

“Не існує єдиного секрету або рецепту досягнення ефективного виробництва та реалізації, це може бути лише комплекс взаємопов’язаних та взаємопідсилюючих заходів”, – переконана директор SMART GRANIT.

 

Додаткова інформація про підприємство

На підприємстві працює 220 працівників. 

Спеціальний дозвіл на користування надрами виданий Державною службою геології та надр України від 05.11.1997 №1134 строком дії до 05.11.2037.

Товарною продукцією виробництва є 

  • щебінь фр. 2-5 мм
  • щебінь фр. 5-10 мм 
  • щебінь фр. 5-20 мм 
  • щебінь фр. 10-20 мм 
  • щебінь фр.20-40 мм 
  • щебінь фр. 25-60 мм 
  • ЩПС фр. 0-40 мм 
  • ЩПС фр. 0-70 мм 
  • відсів фр. 0-5 мм 
  • відсів фр. 0-2,5 мм 
  • камінь бут

Сайт компанії – www.smartgranit.com 

 

Від NADRA.info: 

ТОВ “Смарт Граніт” входить до промислово-інвестиційної групи Смарт-Холдинг бізнесмена і політика Вадима Новинського. Раніше підприємство діяло у формі акціонерного товариства і називалося АТ “Запоріжнерудпром”. Після перетворення, спецдозвіл на Передаточнинське родовище було переоформлено. В березні 2021 р. прокуратура висунула компанії претензії щодо начебто незаконного видобування корисних копалин, які в ТОВ “Смарт Граніт” спростовують. В жовтні 2021 р. компанія виграла ще один спецдозвіл – на видобування граніту в Донецькій області. 

 

Читайте також: ДП “Українська геологічна компанія” змінила керівника

Читайте також: Порядок продажу спецдозволів на аукціонах змінять

Читайте також: В АЕСУ спростовують закиди в наданні недостовірної інформації

Автор фото Катерина Клочко