Smart Energy: 772 млн грн ренти за півріччя 

Smart Energy: 772 млн грн ренти за півріччя 

Новини компаній

В Smart Energy оприлюднили дані щодо сплати податків у першому півріччі 2022 року. Повідомляє NADRA.info із посиланням на Facebook-сторінку групи.

«Усім зрозуміло наскільки важливим зараз є регулярне поповнення державної скарбниці. І в першу чергу це залежить від бізнесу, що має працювати. Так, не дивлячись на складну воєнно-політичну та економічну ситуацію, логістичні та інші проблеми, компанії групи Smart Energy продовжують вчасно сплачувати податки. За перше півріччя 2022 року група перерахувала 1,84 млрд грн до бюджетів усіх рівнів. З цієї суми 772,4 млн грн становлять рентні платежі. В цілому група сплатила у 2,5 рази більше податків ніж за 6 місяців 2021 року (744,5 млн грн). Ключовим фактором збільшення відрахувань є ціна на природний газ, від якої залежать рентні платежі, податок на прибуток, ПДВ тощо. Підтримуємо національну економіку та енергонезалежність. Все буде Україна», – заявляють у Smart Energy.

Нагадаємо, в лютому 2022 року повідомлялося, що капітальні інвестиції Smart Energy за 2021 рік досягли 1,5 млрд грн, зрісши в 3 рази проти аналогічного показника за 2020 рік (0,5 млрд грн). А в липні суд підтвердив законність спецдозволу на спірне Свистунківсько-Червонолуцьке родовище, яке розробляє ТОВ «Аркона Газ-Енергія» (входить до Smart Energy).

Довідково

Група компаній Smart Energy входить до складу інвестиційної групи Smart Holding, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи (до початку повномасштабної війни РФ проти України в лютому 2022 р.) понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».

Кінцевим бенефіціаром групи є бізнесмен Вадим Новинський, який в липні 2022 року склав повноваження народного депутата Верховної  Ради України.

Вадим Новинський також є власником компанії «Смарт Граніт», яка видобуває граніти і гнейси на Передаточнинському родовищі в Запорізькій області, а також нещодавно перемогла на торгах і в грудні 2021 р. отримала спецдозвіл на Андріївське родовище гранітів у Донецькій області.

Також компанії Новинського ТОВ «Віджи Фармінг» і ТОВ «Віджи Продакшн» є власниками спецдозволів на питні і технічні підземні води.

 

Зображення новини асоціативне. Джерело: https://www.facebook.com/SmartEnergyCorp