ДП «Бурштин України» не продали і уцінили. Коли можна купити?

ДП «Бурштин України» не продали і уцінили. Коли можна купити?
За час дії спецдозволу №3855, Бурштин України видобув понад 13 т сирцю. Фото: https://www.facebook.com/olya.batova

Онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Бурштин України», запланований на 20.10.2022, не відбувся. Нагадаємо, торги мали стартувати з майже 12,9 млн грн. Таку ціну встановив Фонд державного майна України. Гарантійний внесок було встановлено на рівні 2,6 млн грн. На торги не зареєструвався жоден учасник. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.info із посиланням на дані ДП «Прозорро.Продажі».

Наступна спроба продати ЄМК ДП «Бурштин України» вже призначена на 07.11.2022. Ціну лоту знижено удвічі – до 6,4 млн грн. Ознайомитися і зареєструватися на торги можна за посиланням.

В інтервʼю NADRA.info в.о. генерального директора ДП «Бурштин України» Іван Пустовіт розповідав, що після інвентаризації на підприємстві не дорахувалися матеріальних цінностей на понад 1,5 млн грн, а співпраця ДП з приватними компаніями призвела до «мільйонних збитків». Крім цього, пан Пустовіт заявив, що «відсутність інспекційних заходів щодо запобігання безконтрольного та незаконного видобутку бурштину в межах спеціального дозволу на користування надрами призвели до непоправної шкоди потенційним запасам сировини. У зв’язку із цим вважати поклади на закріпленій за Підприємством ділянці промисловими – некоректно».

ДП «Бурштин України» засновано в 2006 р.. Статутний капітал 8 867 800 грн. Реєстрація – м. Рівне. ДП перебуває в управлінні ФДМУ. Володіє спецдозволом №3855 на видобування бурштину родовища Клесівське (Рівненська обл.). За даними Публічного аудиту надрокористування, які до війни були доступні на Державному геологічному порталі, за весь час дії спецдозволу з 2006 р. ДП «Бурштин України» видобуло понад 13 тонн бурштину-сирцю. Запаси родовища Клесівське, за протоколом ДКЗ СРСР №10952 від 16.11.1990: основні/бурштин, кат. С1 – 46651,431 кг, кат. С2 – 28700 кг.