12 грудня Держгеонадра розіграє 11 спецдозволів у пʼяти областях

12 грудня Держгеонадра розіграє 11 спецдозволів у пʼяти областях
Зображення асоціативне

На електронні торги виставлено ділянки бурштину, крейди, базальту, камʼяної солі, піщано-гравійної сировини, пісковику, піску

 

12.12.2022 Державна служба геології та надр України розіграє 11 спецдозволів на користування надрами в Рівненській, Харківській, Тернопільській, Житомирській і Закарпатській областях.

Інформаційне агентство NADRA.INFO публікує перелік лотів із посиланнями для реєстрації на торгах та анкетними даними компаній, які ініціювали виставлення спецдозволів на аукціони.

 

Бурштин

Ділянка Федорівська-9, розташована у Сарненському районі Рівненської області на відстані 1,8 км на південний захід від села Федорівка. Геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням, на 5 років. Стартова ціна 337 280 грн.

Ініціатор – ТОВ «Амбер Тімбер Компані».

 

Ділянка Федорівська-10 розташована у Сарненському районі Рівненської області на відстані 1,7 км на південний захід від села Федорівка. ГВ з ДПР і подальшим видобуванням, на 5 років. Стартова ціна 331 840 грн.

Ініціатор – ТОВ «Потенціал-Полісся».

 

Ділянка Єльне, розташована у Сарненському районі Рівненської області, за 7 км на захід від с. Єльне. ГВ з ДПР, на 5 років. Стартова ціна – 6 584 482,5 грн.

Ініціатор – ТОВ «Сандроп».

 

Ділянка Дружбівська розташована на території Коростенського району Житомирської області, за 3,3 км на північний захід від с. Дружба. геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років. Стартова ціна – 2 096 482,5 грн.

Ініціатор – ТОВ «Грейт СГ Юкрейн».

 

Ділянка Гальбин-2 розташована у Сарненському районі Рівненської області, на відстані 3,2 км на захід від села Олексіївка. ГВ з ДПР і подальшим видобуванням, на 5 років. Стартова ціна 323 000 грн.

Ініціатор – ТОВ «Потенціал-Полісся».

 

Пісок

Східна ділянка Балаклійського родовища, розташована на території Ізюмського району Харківської області, на південно-східній околиці м. Балаклія. Геологічне вивчення, на 3 роки. Стартова ціна – 60 945 грн.

Початково, про надання без аукціону спецдозволу на Східну ділянку Балаклійського родовища Держгеонадр просило ТОВ «Моноліт Союз», проте до Держгеонадр надійшла заявка від ТОВ «Геологічна сервісна група». Відтак, спецдозвіл виставили на торги (ми писали про це тут).

 

Пісковик

Родовище Кам’янецьке-2, розташоване на північній околиці с. Кам’янка в Теребовлянському (Тернопільському – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-ІХ) районі Тернопільської області. Видобування, на 20 років. Стартова ціна – 93 408 грн.

Ініціатор – ТОВ «ІБМ Груп».

 

Піщано-гравійна сировина

Ділянка Різдвянська, розташована на відстані 1,2 км на захід від с. Різдвяни Івано-Франківського району Івано-Франківської області. ГВ з ДПР, на 5 років. Стартова ціна – 214 200 грн.

Ініціатор – ТОВ «Логіст-Постач Захід».

 

Камʼяна сіль

Ділянка Західно-Тереблянська, розташована на відстані близько 1,0 км на захід від західної околиці с. Теребля Тячівського району Закарпатської області. ГВ з ДПР, на 5 років. Стартова ціна – 548 250 грн.

Ініціатор – ТОВ «Вест Салт Груп» (згадували про компанію тут).

 

Базальт

Північно-Західна ділянка Голубицького родовища, розташована за 3,0 км на захід від с. Великий Мидськ Костопільського (Рівненського – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-ІХ) району Рівненської області. Видобування, на 20 років. Стартова ціна – 3 342 257,41 грн.

Ініціатор – ПП «Захід Інвест Груп».

 

Крейда

Родовище Цеценівське, розташоване у Шумському (Кременецькому – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-ІХ) районі Тернопільської області, на північно-східній околиці с. Цеценівка. Видобування, 20 років. Стартова ціна – 29 498 грн.

Ініціатор – ПП «Цеценівський крейдяний карʼєр».

 

В Держгеонадр також планували розіграти спецдозвіл на ділянку піщано-гравійної сировини Свалява, але лот зняли з аукціону, тому що було скасовано відповідну рекомендацію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Чому це сталося – розповімо після відповіді Міндовкілля на наш запит.

 

Довідково (за даними YouControl):

ТОВ «Моноліт Союз» засновано в 2008 р.. Статутний капітал 111 700 грн. Реєстрація – смт Безлюдівка, Харківська обл.. Власники – Казарінов АндрійКувіков Сергій. Керівник – Коваль Роман. ТОВ «Моноліт Союз» володіє дійсним спецдозволом на видобування піску родовища Балаклійське (до 2032 р.).

ТОВ «Геологічна сервісна група» засновано в 2013 р.. Статутний капітал 1 000 грн. Реєстрація м. Черкаси. Власники – Фалькович ОлексійФалькович Євгенія (керівник). Спецдозволи відсутні. Кандидат геологічних наук Фалькович Олексій спільно з Якименком Віталієм і Настенком Олександром володіє, та є директором ТОВ «Геологічна сервісна компанія ГСК».

ТОВ «Амбер Тімбер Компані» засновано у вересні 2021 р.. Статутний капітал 1 000 грн. Реєстрація – с. Костянтинівка, Сарненський р-н, Рівненська обл.. Власник – Питель Віталій. Керівник – Колос Роман. Спецдозволи на користування надрами відсутні.

ТОВ «Потенціал-Полісся» засновано в грудні 2019 р.. Статутний капітал 5 000 грн. Реєстрація – с. Кривиця, Сарненський р-н, Рівненська обл.. Власники: Примушко Леся (через ТОВ «Ерсте Актив»), Богельська Оксана (через ТОВ «Захід Інвест Актив»). Керівник – Богельський Олег. Компанія володіє 4 спецдозволами на бурштиноносні надра.

ТОВ «Сандроп» засновано у вересні 2021 р.. Статутний капітал 100 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власники: Коваленко Дмитро (через компанію «Афкі Інвестментс Лімітед», Кіпр), Пробилов Сергій. Керівник – Грицай Ігор. Спецдозволи відсутні.

ТОВ «Грейт СГ Юкрейн» засновано в травні 2021 р.. Статутний капітал 852 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власник і керівник – Невінгловський Євген. Компанія володіє трьома дійсними спецдозволами на бурштиноносні надра.

ТОВ «ІБМ Груп» засновано в 2015 р.. Статутний капітал 241 000 грн. Реєстрація – м. Тернопіль. Власниця і керівниця – Возна Тетяна. Спецдозволи відсутні.

ТОВ «Логіст-Постач Захід» засновано в лютому 2022 р.. Статутний капітал 50 000 грн. Реєстрація – с. Угринів, Івано-Франківська обл.. Власник і керівник – Коздрінь Віталій. Спецдозволи відсутні.

ТОВ «Вест Салт Груп» засновано в червні 2022 р.. Статутний капітал 50 000 грн. Учасники: Іван Цебер (Закарпаття, керівник), Тетяна Кутова (Чернігівська обл.), Катерина Бережна (Харківська обл.), Олександр Букрич (Закарпаття). Спецдозволів на користування надрами компанія не має.

ПП «Захід Інвест Груп» засновано в 2012 р.. Статутний капітал 100 грн. Реєстрація – м. Львів. Власник і керівник Фіялка Андрій. Спецдозволи відсутні.

ПП «Цеценівський крейдяний карʼєр» засновано в 2005 р.. Статутний капітал 112 650 грн. Реєстрація – с. Цеценівка, Шумський р-н, Тернопільська обл.. Засновники: Кривун Віктор, Стасишин Володимир, Павленко Валерій (керівник), Мацигін Юрій. Компанія володіла спецдозволом на геологічне вивчення Цеценівської ділянки крейди в 2008-2009 рр..