Укрзалізниця змінила директора філії ЦУП, що управляє карʼєрами

Укрзалізниця змінила директора філії ЦУП, що управляє карʼєрами
Родовище граніту і гранодіориту Клесівське 7 (фото за січень 2021 р.)

Філію «Центр управління промисловості» (ЦУП) АТ «Укрзалізниця» в лютому 2023 року очолив Володимир Науменко. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO. Спершу про зміну керівника нам стало відомо з даних Державної служби геології та надр України: до Держгеонадр надійшла заява від Укрзалізниці про внеснення змін та продовження строку дії спецдозволу на користування надрами №4707 (граніт і гранодіорит, родовище Клесівське 7, Рівненська обл., на фото) – за підписом саме Володимира Науменка. І щойно пан Науменко телефоном підтвердив NADRA.INFO своє призначення на посаду директора Центру управління промисловістю в перших числах лютого 2023 року.

Володимир Науменко пообіцяв розповісти читачам NADRA.INFO про себе і про видобувний напрям діяльності Укрзалізниці – наприкінці березня цього року. Дякуємо за готовність до спілкування і сподіваємося на відвертість.

Нагадаємо, попередником пана Науменка на посаді директора ЦУП був Олексій Осман. Чи залишився він працювати в Центрі управління промисловістю УЗ – наразі невідомо.

Як ми писали раніше, у 2021-2022 роках виробничі підрозділи філії Центру управління промисловістю виробили 5 815 тис. тонн, і реалізували 4 857,4 тис. тонн щебеневої продукції. Станом на 31.12.2022 на балансі ЦУП перебувало 18 кар’єрів (16 щебеневих, 1 піщаний та 1 гравійний кар’єри). Два з карʼєрів УЗ опинилися під тимчасовою окупацією.

У вересні 2022 року Бюро економічної безпеки (БЕБ) заявило, що підозрює філію одного з одного з державних акціонерних товариств у несплаті 1,3 млрд грн податків. За даними NADRA.info, імовірно, йшлося про філію ЦУП. Саме ця філія управляє видобувними та щебеневими активами Укрзалізниці і займається виготовленням шпальної продукції, про що згадувалося в релізі БЕБ.

В липні 2021 року в УЗ розкрили дані про керівників карʼєрів та результати діяльності за І квартал 2021 року. В лютому 2021 року, відповідаючи на запит NADRA.INFO, в УЗ вперше офіційно оприлюднили інформацію про багатомільйонні збитки карʼєрного господарства компанії. Раніше в Укрзалізниці заявляли про наміри приватизувати низку видобувних підрозділів.