АРМА: Укрнафтобурінням і АЗС Татнафти, імовірно, управлятимуть державні компанії

АРМА: Укрнафтобурінням і АЗС Татнафти, імовірно, управлятимуть державні компанії
Джерело фото: https://unb.ua/

Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активів, отриманих від корупційних та інших злочинів (АРМА) спільно з Кабінетом міністрів шукають управителя для арештованих активів ТОВ “Сахалінське”, ПрАТ “Укрнафтобуріння” та АЗС “Татнафти”. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів очільник АРМА Дмитро Жоравович.

За його словами, АРМА разом з Кабміном розробило механізм, який дозволяє за спрощеною процедурою передавати арештовані активи в управління держпідприємств.

«Ефективна взаємодія з Кабінетом Міністрів є однією з найважливіших передумов успішної роботи АРМА. Саме за безпосередньої участі та підтримки Кабміну було розроблено механізм, який дозволяє передавати в управління стратегічні активи за спрощеною процедурою. Наразі цей механізм успішно працює – в управління державним компаніям передано ТЕЦ у Львівській області, 26 облгазів та мережу АЗС «Глуско». Водночас зараз ми активно працюємо над використанням зазначеної процедури для передачі профільним держпідприємствам арештованих активів ТОВ «Сахалінське», ПрАТ «Укрнафтобуріння» та АЗС «Татнафти», – розповів Дмитро Жоравович.

Видання нагадує, що в травні 2022 року уряд прийняв пропозицію АРМА щодо передачі в управління «Нафтогазу» за особливою процедурою низки арештованих активів мережі АЗС Glusco. Станом на кінець квітня управитель відновив роботу 71 автозаправної станції під новим брендом U.GO.

Як раніше писали NADRA.INFO, Печерський районний суд Києва на початку квітня заарештував та передав в управління АРМА акції видобувної компанії «Укрнафтобуріння», афілійованої з Ігорем Коломойським, Віталієм Хомутинніком та Павлом Фуксом. В компанії заявили, що такі дії є неправомірними і розцінюють їх як спробу заволодіти активами приватного бізнесу. Згодом повідомлялося, що управляти активами Укрнафтобуріння і партнерів хоче державне акціонерне товариство Укрнафта. 03 травня суд скасував арешт Укрнафтобуріння, але вже наступного дня, за повторним клопотанням Офісу Генпрокурора та ДБР знову арештував та передав до АРМА корпоративні права компанії, яка, за даними слідства, протиправно привласнила надра Сахалінського нафто-газового родовища.