Непотрібні надра. Повторні аукціони з продажу спецдозволів не відбулися

Непотрібні надра. Повторні аукціони з продажу спецдозволів не відбулися

Ділянки надр із покладами камʼяної солі, граніту і суглинку пропонувалися зі знижкою 25%

 

У пʼятницю, 05.05.2023 Державна служба геології та надр України не змогла провести заплановані аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами, оскільки на жодні торги не зареєструвалися учасники. Це були повторні аукціони:

Про першу спробу продати ці спецдовзоли ми писали в матеріалі Аукціонний день 17.04.2023: хто розіграв 7 спецдозволів на користування надрами.

Нагадаємо, на торгах 21.04.2023 Держгеонадра розіграли спецдозвіл на спірну Західно-Тереблянську ділянку камʼяної солі у Закарпатській області (геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою). Аукціон стартував з 0,5 млн грн. Кожен охочий для участі в аукціоні мав сплатити по 15 млн грн гарантійного внеску. Перемогло ТОВ «ЗАКАРПАТСЬКА ВИДОБУВНА КОМПАНІЯ» із пропозицією 4,9 млн грн. Станом на 05.05.2023 статус аукціону – «очікується рішення про викуп». Згодом стало відомо, що право на Західно-Тереблянську ділянку відсудив переможець першого аукціону.

Також нагадаємо, що АМКУ перевіряє продаж на аукціонах 50 спецдозволів на користування надрами, зокрема, 5 спецдозволів на глини та каолін в Закарпатській області, розіграні у вересні 2022 р..

А через відмову переможців низки торгів, які відбулися у березні 2023 р., Держава недоотримає 48 млн грн, обіцяних за спецдозволи.

 

Зображення новини асоціативне