Восьмий підхід за півроку: майно Нігинського карʼєру спробують продати 22 грудня

Восьмий підхід за півроку: майно Нігинського карʼєру спробують продати 22 грудня
Фото: https://ubiz.ua/

22 грудня 2023 р. Фонд державного майна України в електронній системі АТ «Прозорро.Продажі» проведе приватизаційний аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Нігинський карʼєр». Повідомляє ІА NADRA.INFO.

Стартова ціна ЄМК Нігинського карʼєру – 13,2 млн грн. Кредиторська заборгованість ДП – понад 89 млн грн. (в т.ч. прострочена – 75 млн грн). Площа нерухомості – близько 15,5 тис. м2. Загальна довжина під’їзних залізничних колій – 4648,45 пог. м. Раніше державне підприємство видобувало вапняк у Хмельницькій області. Дійсні спецдозволи на користування надрами відсутні. Дізнатися про інші деталі та зареєструватися на торги можна за посиланням.

Запланований на 22.12.2023 аукціон з приватизації ЄМК Нігинського карʼєру – восьма спроба продати майно ДП. 


Особливими умовами продажу ЄМК ДП «Нігинський карʼєр» є:

  • Погашення протягом 1 року боргів ДП «Нігинський карʼєр» із заробітної плати, перед бюджетом, у розмірі, що складеться на дату переходу до покупця права власності на ЄМК;
  • Недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7, 8 частини першої статті 40 та статті 41 Кодексу законів про працю України), протягом шести місяців.

В 2021 р. спецдозвіл на ділянку «Сахкамінь» Нігинсько-Вербецького родовища (видобування вапняку, 20 років) Державна служба геології та надр України продала з аукціону. Торги стартували з 17,8 млн грн. Перемогло ТОВ «Гірничодобувна промисловість», однак обіцяні 121 млн грн не сплатило. Відтак спецдозвіл викупило ТОВ «Укрдіабаз» за 97 000 500 грн (завантажити протокол торгів), дозвіл надано 05.11.2021. Ділянка «Сахкамінь» Нігинсько-Вербецького родовища знаходиться в межах однієї з земельних ділянок, якими користується ДП «Нігинський карʼєр» (кадастровий номер 6822485400:04:010:0001). Аукціон, на якому Держгеонадра продали ділянку «Сахкамінь» Нігинсько-Вербецького родовища, сьогодні досліджує Антимонопольний комітет на предмет імовірного спотворення конкуренції: перевіряються дії учасників – ТОВ «Укрдіабаз» і ТОВ «Українські вапняки».

У вересні 2023 р. ФДМУ приватизував ЄМК ДП «Мурафський карʼєр». Аукціон стартував з 4,9 млн грн. Перемогла Будівельна компанія «Нові мінерали» Ярослава Петраха зі ставкою 25 000 304 грн (на 304 грн більше, ніж запропонувала Виробнича компанія «Автострада» Максима Шкіля).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

12.12.2023 через відсутність учасників не відбувся приватизаційний аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Житомирторф». Наступні торги заплановано на 20.12.2023. Початкову вартість лоту знижено удвічі – до 3,8 млн грн (без ПДВ). Дізнатися деталі та зареєструватися на торги можна за посиланням. Дійсними спеціальними дозволами на користування надрами Житомирторф не володіє. Останній – анулювали в липні 2023 р.

В жовтні право викупити ЄМК ДП «Волиньторф» без конкурентів і торгу отримало ТОВ «Агробіостандарт» Вʼячеслава Супруненка. В листопаді представники Агробіостандарту заявили, що Печерський районний суд Києва в рамках кримінального провадження заблокував роздержавлення Волиньторфу, звинуватили КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради і правоохоронців у спробі зірвати приватизацію. Директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк спростував закиди і виклав власну версію подій довкола приватизації Волиньторфу.