Родовище Рівнеторфу переоформили на переможця приватизаційного аукціону

Родовище Рівнеторфу переоформили на переможця приватизаційного аукціону
Фото: https://ubiz.ua/

Державна служба геології та надр України внесла зміни до спеціального дозволу на користування надрами №2201, наданого ДП «Рівнеторф» для видобування торфу родовища «Старники» (ділянка «Майдан»). Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №643 від 13.12.2023.

Новим користувачем родовища торфу «Старники» (ділянка «Майдан») стало ТОВ «Ленд Гроу», яке на торгах 05.07.2023 перемогло в приватизаційному аукціоні з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Рівнеторф».

Ленд Гроу Олексія Халімона запропонувало за ЄМК Рівнеторфу 205 000 001 грн, обійшовши на 1 грн найближчого конкурента фінансову компанію Конкорд Факторинг Ігоря Мазепи. Загалом за лот змагалися 12 учасників.

Нагадаємо, 12.12.2023 через відсутність учасників не відбувся приватизаційний аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Житомирторф». Наступні торги заплановано на 20.12.2023. Початкову вартість лоту знижено удвічі – до 3,8 млн грн (без ПДВ). Дізнатися деталі та зареєструватися на торги можна за посиланням. Дійсними спеціальними дозволами на користування надрами Житомирторф не володіє. Останній – анулювали в липні 2023 р.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

В жовтні право викупити ЄМК ДП «Волиньторф» без конкурентів і торгу отримало ТОВ «Агробіостандарт» Вʼячеслава Супруненка. В листопаді представники Агробіостандарту заявили, що Печерський районний суд Києва в рамках кримінального провадження заблокував роздержавлення Волиньторфу, звинуватили КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради і правоохоронців у спробі зірвати приватизацію. Директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк спростував закиди і виклав власну версію подій довкола приватизації Волиньторфу.