Мали видати ще 10 років тому: Бушівський карʼєр нарешті отримає дозвіл на видобування граніту

Мали видати ще 10 років тому: Бушівський карʼєр нарешті отримає дозвіл на видобування граніту
Зображення асоціативне

На виконання рішення суду, про яке NADRA.INFO писали в травні 2023 р., Державна служба геології та надр України надасть спеціальний дозвіл на видобування граніту родовища Бушівське компанії ТОВ «Бушівський карʼєр».

Наказ Держгеонадр №651 від 18.12.2023 за підписом Першого заступника Голови Володимира Бучка щойно оприлюднили на сайті Служби (завантажити).

Спецдозвіл надано терміном дії до 05.10.2031.

 

Бушівське родовище гранітів знаходиться в Київській області (Білоцерківський р-н (раніше Рокитнянський), 12 км на південний схід від смт Рокитне). Запаси родовища (А+В+С1) – 4,8 млн м3 (граніт як камінь будівельний, дані Держгеонадр).

NADRA.INFO писали, що ТОВ «Бушівський карʼєр» мало отримати право користування Бушівським родовищем граніту після того, як в лютому 2013 р. сплатило повну вартість дозвільного документу. Втім, у Держгеонадрах вирішили, що компанія недоплатила за дозвіл. Бушівському карʼєру довелося витратити майже 10 років на судові суперечки і пройти три кола судів, перш ніж у травні 2023 р. остаточну крапку поставив Верховний Суд, зобовʼязавши Держгеонадра надати спецдозвіл, повну вартість якого було сплачено 10 років тому.

ТОВ «Бушівський карʼєр» засновано в 2011 р.. Статутний капітал 1 500 000 грн. Реєстрація – с. Синява, Київська обл.. Кінцеві бенефіціарні власникиПоліщук ГалинаРечицький Микола (керівник), Дерій Святослав. Спецдозволи на користування надрами відсутні (дані YouControl).

Нагадаємо, в листопаді суд анулював спецдозвіл ТОВ «Соснівський гранкарʼєр» Олександра Ярославського (граніт, родовище Клесівське 2, ділянка Північно-Клесівська), який отримав право користування ділянкою надр на підставі апробації запасів. Іншим рішенням суду було анульовано дозвіл на видобування граніту родовища Трикратненське, що належить ТОВ «Вознесенська торгово-промислова компанія», оскільки один із власників компанії є громадянином РФ.

В грудні Держгеонадра поновили дію спеціального дозволу ТОВ «ТД Комета» на видобування граніту ділянки Мисайлівська Богуславського родовища.