VESCO Group розпочала видобуток глини в ЄС

VESCO Group розпочала видобуток глини в ЄС
Фото: https://umgi.com/

Новини компаній

Група компаній VESCO ввела в розробку кар’єр з видобутку глини родовища «Encarnita», розташований на землях муніципалітету Берге провінції Теруєль в Іспанії. Повідомляють в umgi. Глини VESCO уже багато років є важливою складовою в рецептурі іспанської керамічної плитки. До 2022 року понад 25% усіх продажів групи припадали на Іспанію, тож  саме ця країна й стала пріоритетною для запуску  сировинного виробництва в ЄС. 

Європа – третій за обсягом ринок глини. Відкриття кар’єру стало першим кроком Групи у збільшенні пропозиції локальної керамічної сировини для виробників з ЄС. Це дозволить розширити спектр індивідуальних сировинних рішень для клієнтів та посилити гарантії стабільного постачання через мінімізацію логістичних ризиків. VESCO продовжує вивчати можливості для розвитку продуктового портфеля і планує інвестувати в розширення видобутку в ЄС.

Пріоритетним ринком збуту керамічної сировини, виготовленої з глини родовища «Encarnita», буде локальний ринок іспанської керамічної індустрії. Планова виробнича потужність нового кар’єру – 100 тис. тонн керамічної сировини на рік. Іспанія є одним із найбільших виробників керамічної плитки в Європі.

Глини іспанського родовища Encarnita. Фото: https://umgi.com/

«Іспанія є одним з найбільших виробників кераміки в Європі. Глини групи компаній VESCO, до якої входить Vesco Clays Spain уже багато років є важливою складовою в рецептурі виробників іспанської керамічної плитки. До 2022 року понад 25% усіх продажів групи приходилось на Іспанію, тож саме ця країна й стала пріоритетною для запуску сировинного виробництва в ЄС, – розповів Олексій Афанасьєв, директор Vesco Clays Spain, – Новий кар’єр є нашим першим досягненням у збільшенні пропозиції локальної керамічної сировини для іспанських виробників. Ми продовжуємо вивчати можливості для розвитку продуктового портфелю і плануємо інвестувати в розширення видобутку в країні».

VESCO  прагне стати надійним партнером в пошуку нових рішень для розвитку  керамічної галузі. Нещодавно Група також відкрила R&D хаб  для обслуговування партнерів групи компаній VESCO в усьому світі. Він діє на базі сучасної дослідницької лабораторії, відкритої у 2022 році в м. Андора (Теруель, Іспанія) в структурі VESCO Clays Spain. Основними завданнями хабу є розвідувально-геологічні роботи, якісний аналіз сировини та пошук нових рецептурних рішень для виробників кераміки. 

VESCO вивчає можливості видобутку корисних копалин на всіх перспективних  для себе ринках, адже Група системно інвестує у видобуток керамічної сировини та націлена на географічне розширення.  VESCO активно розвивається й відкрита до партнерства та співпраці для розширення виробничої бази. 

Нагадаємо, в жовтні у VESCO в Україні анонсували підвищення заробітних плат до 15% у квітні 2024 р.. Попереднє підвищення заробітної плати всіх категорій персоналу українських компаній групи в середньому на 14% відбулося з 01 травня 2023 року.

У вересні 2023 року у VESCO повідомили про повернення землекористувачам орендованої землі після проведення всіх етапів рекультивації. Загалом до початку війни група підприємств VESCO за останні 10 років відновила понад 400 га землі.

Нагадаємо, до групи VESCO входять низка компаній, які володіють понад десятьма спецдозволами на користування надрами в Україні, і до війни видобували понад 3 млн т глини на рік.

У вересні 2021 р. VESCO почала розробку 17-го кар’єра.