Глухівський карʼєр кварцитів банкрутять за 80 тис. грн пенсійного боргу

Глухівський карʼєр кварцитів банкрутять за 80 тис. грн пенсійного боргу
Зображення асоціативне. Джерело: https://shorturl.at/hijsV

Конфіксований державою в санкційному порядку Глухівський карʼєр кварцитів заборгував Головному управлінню Пенсійного фонду України в Сумській області 80,5 тис. грн, що і стало причиною звернення до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство. 

Глухівський карʼєр кварцитів володіє спецдозволом на користування Баницьким родовищем пісковика кварцитовидного (родовище високочистих кварцитів, єдине таке в Україні, що розробляється). До повномасштабного вторгнення РФ в Україну, продукція ГКК постачалася до РФ.

Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на відповідь заступника начальника ГУ ПФУ в Сумській обл. Наталії Демченко:

«Сума кредиторських вимог головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області до Товариства обмеженою відповідальністю «Глухівський кар’єр кварцитів» складається з заборгованості по відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до пунктів «б» – «з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» та пунктів 2-8 частини 2 статті 114 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», що утворилась впродовж 2023 року та становила 80 469,37 грн», – заявили в головному управління ПФУ.

Нагадаємо, 25.12.2023 р. ГУ ПФУ в Сумській обл. звернулося до Господарського суду Сумської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів». Підготовче засідання було призначено на 11.01.2024, про результат не повідомлялося.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Станом на 18.01.2024 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань єдиним засновником, власником 100% капіталу ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів» досі вказано кіпрську компанію ЮНАЙТЕД КОМПАНІ РУСАЛ СІЛІКОН ЛІМІТЕД (UNITED COMPANY RUSAL SILICON LIMITED).

Чому Фонд державного майна України досі не здійснив реєстрацію за державою корпоративних прав ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів» та ПрАТ «Каштан», стягнутих в дохід України рішеннями Вищого антикорупційного суду в 2023 р., читайте за посиланням.