Відома керамічна група заходить на ділянку крейди біля кордону з РФ

Відома керамічна група заходить на ділянку крейди біля кордону з РФ
Зображення асоціативне. Джерело: https://goldentile.com.ua/

У вівторок, 06 лютого 2024 року Державна служба геології та надр України розіграла спеціальний дозвіл на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням крейди на ділянці Наумівська (термін дії – 20 років) у Сумській області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO і публікує огляд результатів аукціону.

Торги стартували з 407 628 грн (це -25% від першого аукціону, який не відбувся 17.01.2024).

 

Учасників було двоє. Перемогло ТОВ «Бахмутський керамічний завод» зі ставкою 733 000 грн. Наступний учасник ТОВ «Електронні торгівельні технології» запропонував стартову ціну і під час аукціону ставку не підвищував (переглянути торги можна за посиланням).

 

Ділянка Наумівська знаходиться за лічені кілометри від кордону з РФ. Джерело: https://prozorro.sale/

Якщо переможець відмовиться викупити лот – втратить 2 млн грн гарантійного внеску.

На північ від розіграної Наумівської ділянки – заліцензовано родовище крейди Заруцьке, Північну ділянку якого розробляє ПрАТ «СумиАгроПромБуд» (спецдозвіл №3298 до 2035 р.) Артема Трофименка і Павла Мисіка (YouControl).

Крейда верхнього горизонту Заруцького родовища придатна для вапнування кислих ґрунтів та підгодівлі тварин, нижнього – для виробництва повітряного кальцієвого вапна 1 та 2 гатунків і для виробництва меленої крейди (джерело).

ТОВ «Бахмутський керамічний завод» контролюють Шеветовський Валентин і Шеветовська Ганна (через ПрАТ «Компанія «Асоціація Україна» і ТОВ «Керамічна група «Голден Тайл», входять в групу Golden Tile Ceramic Group), дані YouControl.

 

В липні 2020 р. інша компанія Валентина Шеветовського ТОВ «ВО «Шахтобуд» перемогла в аукціоні з продажу спецдозволу на Кліщіївську ділянку вогнетривких глин у Донецькій обл., обійшовши на 14 млн грн компанію Ріната Ахметова ТОВ «Огнеупоркерам».

 

У вересні 2022 р. КП «Полонський завод «Маяк» і ПрАТ «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів» (обидві з групи Golden Tile) виграли спецдозволи на пʼять ділянок із покладами глин у Закарпатській обл.. У вересні 2023 р. Антимонопольний комітет України оштрафував обидві компанії за антиконкурентні узгоджені дії, рішення оскаржується.

Два інші аукціони Держгеонадр, заплановані на 06.02.2024, не відбулися. Ці лоти виставлять на другі повторні торги:

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ