Агробіостандарт Супруненка закрив угоду з приватизації Волиньторфу і переоформив спецдозволи

Агробіостандарт Супруненка закрив угоду з приватизації Волиньторфу і переоформив спецдозволи
Торфобрикет. Зображення асоціативне

Державна служба геології та надр України внесла зміни в спеціальні дозволи на користування надрами для видобування торфу, якими володіло державне підприємство «Волиньторф». Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №121 від 15.03.2024 (завантажити).

Новим власником спецдозволів №810 (родовище Сойне) і №2396 (родовище Вутишно) стало ТОВ «Агробіостандарт» ексдепутата Київської міської ради Вʼячеслава Супруненка.

Як ми вже писали раніше, минулого жовтня ТОВ «Агробіостандарт» отримало право без конкурентів і торгу викупити майно ДП «Волиньторф», оскільки виявилося єдиним зареєстрованим учасником приватизаційного аукціону, оголошеного Фондом державного майна України. Компанія запропонувала за ЄМК Волиньторфу 212 221 200 грн (без ПДВ) при стартовій ціні 190 194 506 грн.

Про розслідування змови
під час продажу найдорожчого
спецдозволу на видобування торфу
читайте за посиланням

Переоформлення спецдозволів на користування надрами, якими володів Волиньторф, свідчить про фактичне виконання угоди з приватизації ЄМК державного підприємства. Днями закриття угоди з купівлі майна Волиньторфу в коментарі NADRA.INFO підтвердив і співвласник приватної компанії Костянтин Бровченко (до 27.12.2023 – прямий власник 20% ТОВ «Агробіостандарт», YouControl).

Нагадаємо, приватизація майна Волиньторфу супроводжувалася гучним публічним скандалом (прес-конференція в Києвіпрес-конференція в Луцьку).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Також нагадаємо, що в січні 2024 р. інша компанія Вʼячеслава Супруненка – ТОВ «Укрторф» – отримала право купити спецдозвіл на видобування торфу родовища Мак у Рівненській обл. (на торгах Держгеонадр запропонувала за лот 25 000 500 грн при стартовій ціні 1 826 889 грн, станом на 15.03.2024 очікується сплата переможної цінової пропозиції до бюджету).

А в грудні 2023 р. Держгеонадра поновили дію спеціального дозволу на видобування мінеральної природної столової води родовища «Софія Київська», розташованого в м. Києві. В серпні 2023 р. майно збанкрутілого заводу напоїв Росинка (ПрАТ «Росинка») викупила компанія ТОВ «Київський завод «Росинка» Вʼячеслава Супруненка, і в грудні Супруненко став власником брендів води «Росинка» і «Софія Київська».