Які спецдозволи на користування надрами можна купити у квітні?

Які спецдозволи на користування надрами можна купити у квітні?

Попереду у квітні – 6 аукціонних днів: 7, 12, 14, 15, 21 та 22 квітня Державна служба геології та надр України спробує продати в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” 29 спецдозволів на користування надрами. Спеціально для читачів NADRA.info аналізуємо торги і даємо посилання для реєстрації

 

Аукціонний день 07.04.2021. “Голландські аукціони: 

В цей день продаються лише два спецдозволи, ціна на обидва буде знижуватися (детально принцип “голландських аукціонів ми описали тут):

Передісторія: Перші торги не відбулися 11.02.2021 прийшов тільки 1 учасник ПП “Сармат. Зниження ціни удвічі на повторних торгах 18.03.2021 не допомогло на аукціон не прийшов ніхто.

Передісторія: Перші торги не відбулися 11.02.2021 прийшов тільки 1 учасник ТОВ Атомстроймеханізація. Зниження ціни удвічі на повторних торгах 18.03.2021 не збудило конкуренцію на аукціон знову прийшов 1 учасник, але вже інший ТОВ Київ Фундамент Буд.

Аукціонний день 12.04.2021. Повторні аукціони: 

  • Піщано-Гравійна суміш. Ділянка Тишівницька, розташована у Сколівському районі Львівської області, на відстані 1,5 км на південь від села Нижнє Синьовидне, на правому березі річки Стрий. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ піщано-гравійної суміші, 5 років.

Передісторія: Тишівницькунамагалися продати 12.01.2021, але обидва переможці відмовилися від своїх ставок (ТОВ “Сколівські пісковики пропонувало 7 788 888 грн, а ПП “Сармат – 7 777 777 грн. Відмовившись викупити лот, обидві компанії втратили по майже 11 тис. грн гарантійних внесків).

  • Пісковик. Східна ділянка Сколівського родовища, розташована за 0,75 км на північний схід від районного центру і однойменної залізничної станції м. Сколе у Сколівському районі Львівської області. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ пісковику, 5 років.

Передісторія: Східну ділянку Сколівського родовища намагалися продати також 12.01.2021, але обидва переможці також відмовилися від своїх ставок (ТОВ “Сколівські пісковики пропонувало 4 446 000 грн, а ТОВ “Компанія Транс-Інвест – 4 444 111 грн. Відмовившись викупити лот, обидві компанії втратили по майже 11 тис. грн гарантійних внесків).

 

Аукціонний день 14.04.2021. Всі лоти виставляють вперше:

  • Граніт. Запаси балансові кат. В – 5847,1 тис.м3, забалансові А+В – 3575,6 тис.м3. Південна ділянка Дмитрівського родовища, розташована за 0,3 км на південний схід від с. Дмитрівка Волноваського району Донецької області. Видобування, 20 років. 
  • Бурштин. Ділянка Городовицька друга, розташована в Сарненському районі Рівненської області, за 2,5 км на південний захід від с. Олексіївка. Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.
  • Бурштин. Ділянка Калюжна, розташована у Дубровицькому (Сарненському) районі Рівненської області, за 1,8 км на південний схід від с. Вільне. Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.
  • Бурштин. Ділянка Городовицька перша, розташована в Сарненському районі Рівненської області, за 2,5 км на південний захід від с. Олексіївка. Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.
  • Руди титанові. Селищанська ділянка, розташована в Малинському та Коростенському районах Житомирської області, за 10 км на північний схід від смт Іршанськ. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.
  • Бурштин. Ділянка Набоківська, розташована на відстані 1,9 км на південний схід від с. Вільне Дубровицького (Сарненського) району Рівненської області. Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.
  • Підземні води. Ділянка надр, де розташована свердловина № 1 (проектна) Голубинського родовища. Свердловина № 1 Голубинського родовища запроектована на північній околиці с. Голубине Свалявського (Мукачівського) району Закарпатської області. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.
  • Питні підземні води. Північне-І родовище (свердловина №1), розташоване у межах Лиманського (Краматорського) району Донецької області, у с. Соснове, вул. Привокзальна 11а. Видобування, 20 років.
  • Підземні води. Ділянка надр в м. Одеса, де розташована свердловина № 52-Е, в західній частині м. Одеса. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.
  • Бурштин. Ділянка Канівська, розташована у Дубровицькому (Сарненському) районі Рівненської області, за 1,9 км на південний схід від с. Вільне.
  • Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.
  • Бурштин. Ділянка Устинівська, розташована у Володимирецькому (Вараському) районі Рівненської області, за 3,1 км на південний схід від м. Володимирець. Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.
  • Вапняк. Ділянка Ольгівська, знаходиться за 2,5 км на північний схід від села Ольгівка у Бериславському районі Херсонської області. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.
  • Вапняк. Тихівська ділянка, розташована за 2,0 км на північний схід від с. Тихе Одеського району Одеської області. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.

 

Аукціонний день 15.04.2021. День повторних аукціонів:

  • Залізні, кобальтові та нікелеві руди. Карнаухівська ділянка, розташована в Дніпровському районі Дніпропетровської області, на південній околиці с. Миколаївка та за 1,5 км на південний схід від с. Новотаромське. Геологічне вивчення залізних, кобальтових та нікелевих руд, 5 років.  Ціну знижено удвічі.

Передісторія: Перша спроба продати спецдозвіл була запланована на 12.03.2021, але на торги ніхто не прийшов.

  • Бурштин. Ділянка Вежиця-1, розташована за 2,0 км на північний схід від с. Вежиця Рокитнівського (Сарненського) району Рівненської області. Геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років.

Передісторія: Перша спроба продати спецдозвіл відбулася 11.02.2021. В аукціоні перемогла вже згадувана Компанія Транс-Інвест, але підписувати договір купівлі-продажу відмовилася. Другий номер ТОВ Ентер Гео Інвест” – відмовився від очікування, перш ніж переможець відмовився від викупу.

  • Крейда. Запаси крейди: кат. А+В+С1 – 13732 тис. т. Маяківське-2 родовище, знаходиться в Слов’янському (Краматорському) районі Донецької області і розташоване на південній околиці с. Маяки. Видобування крейди, 20 років. Ціну знижено удвічі.

Передісторія: Перша спроба продати спецдозвіл була запланована на 12.03.2021. На аукціон ніхто не прийшов. 

  • Кам’яне вугілля. Шахтоділянка виділена, по вугільних пластах m7, m63, m62 в межах вільної ділянки Матроська та пласта m3в в межах закритої шахти Матроська“, розташована на території Попаснянського (Сєвєродонецького) району Луганської області. Видобування кам`яного вугілля, 20 років.

Передісторія: Перша спроба продати спецдозвіл відбулася 11.02.2021. В аукціоні перемогла вже згадувана Компанія Транс-Інвест, але підписувати договір купівлі-продажу відмовилася. Другий номер ППЛіспроектсервіс відмовився від очікування, перш ніж переможець відмовився від викупу.

Аукціонний день 21.04.2021. Вуглеводневі спецдозволи. Всі лоти виставляються вперше:

  • Газ природний, конденсат; супутні корисні компоненти – етан, пропан, бутани, гелій. Юліївське родовище (Золочівський блок), розташоване у межах Богодухівського та Харківського районів Харківської області. Обласний центр – м. Харків знаходиться за 40 км на схід від родовища, за 3,3 км на схід – м. Люботин та за 2,4 км на північний схід – смт. Манченки. На території ділянки надр родовища розташовані такі населені пункти: села Санжари, Травневе, Спартаси, Барчани та інші. Видобування корисних копалин, 20 років.
  • Нафта, газ природний, конденсат. Щербаківсько-Шкурупіївська площа, розташована на території Решетилівського (Полтавського) району Полтавської області. Щербаківсько-Шкурупіївська площа прилягає з північного заходу до смт Решетилівка. Геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ), 20 років.
  • Нафта, газ природний, конденсат. Лючківсько-Березівська площа, розташована в Косівському та, частково, Надвірнянському районах Івано-Франківської області, на відстані 10,0 км на захід від районного центру м. Косів. Геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ), 20 років.
  • Нафта, газ природний, конденсат. Східно-Космацька площа, розташована в Богородчанському (Івано-Франківському) районі Івано-Франківської області, за 10,0-15,0 км на південний захід від смт Богородчани. Найближчими до ділянки надр селами є: Космач, Міжгір’я, Росільна. Геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ), 20 років.

Аукціонний день 22.04.2021. Повторні аукціони:

  • Каолін лужний. Ділянка Орепи, розташована за 1,0 км на південний захід від с. Орепи Новоград-Волинського району Житомирської області. Найближчі населені пункти: села Тернівка, Кожушки, Киянка. Районний центр Новоград-Волинський віддалений на 15 км в північно-східному напрямку від ділянки робіт. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ каоліну лужного, 5 років. 

Передісторія: Перша спроба продати спецдозвіл відбулася 23.12.2020. Але переможець КП Полонський завод “Маяк відмовився заплатити за спецдозвіл. 

  • Підземні питні води. Ділянка розширеного Черніївського водозабору Черніївського родовища, знаходиться на південній околиці села Черніїв Тисменицького (Івано-Франківського) району Івано-Франківської області на відстані 7,5 км на південь від міста Івано-Франківськ. Видобування підземних питних вод, 20 років.

Передісторія: Лот виставляється втретє. На перші і повторні торги зареєструвався лише 1 учасник: КП “Івано-Франківськводоекотехпром”, відтак аукціони було визнано такими, що не відбулися. 

  • Каолін первинний та пісок. Павлівське родовище, розташоване на південно-східній околиці с. Павлівка Криворізького району Дніпропетровської області, на межі з Миколаївською областю. Видобування каоліну первинного та піску, 20 років.

Передісторія: Перша спроба продати спецдозвіл відбулася 12.01.2021. Але переможець ТОВ “Українська компанія з видобування пісків та каолінів” відмовився заплатити за спецдозвіл. Другий номер ТОВ “Спис Україна відмовився від очікування, перш ніж переможець відмовився від викупу.

  • Підземні мінеральні води. Ділянка надр «Розгірче», свердловина №21, знаходиться в районі с. Розгірче Стрийського району Львівської області. Водозабір складається зі свердловини № 21. Геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ підземних мінеральних вод, 5 років.

Передісторія: Лот виставляється втретє. На перші і повторні торги не прийшов жодний учасник, відтак аукціони було визнано такими, що не відбулися. 

 

 

Читайте також: Хто отримав спецдозволи на користування надрами у березні 2021 р.?

Читайте також: Володимир Семенюк: Smart Energy розглядає можливість експансії на захід України

Читайте також: Андрій Бродський: “Черга з бажаючих купити ОГХК – блеф!”

Читайте також: Геоінформ готує до запуску Національний геологічний портал

Читайте також: Піщані потоки. Кому дозволено видобувати пісок з Десни, Дніпра і Південного Бугу?