Група Smart Energy оприлюднила дані по видобутку за І кв. 2021 р.

Група Smart Energy оприлюднила дані по видобутку за І кв. 2021 р.

В І кв. 2021 р. компанії групи Smart Energy сумарно видобули 95,7 млн м3 газу та 8,3 тис. т конденсату, втримавши обсяг видобутку газу на минулорічному рівні, повідомляє прес-служба групи. Відмінність показника по газу від аналогічного 2020 року (96,3 млн м3) зумовлена, перш за все, меншою кількістю календарних днів у звітному періоді цього року*. Також група виробила 2 561 т скрапленого пропан-бутану, що на 18,6% більше за аналогічний показник минулого року. 

Незважаючи на природнє виснаження пластової енергії продуктивних горизонтів родовищ, що розробляються, у звітний період компанії Smart Energy в цілому зберегли середньодобовий видобуток газу на рівні минулорічного показника – 1,064 тис.м3/добу. Водночас знизився середньодобовий видобуток конденсату до 92 т/добу з 97 т/добу у відповідний період 2020 року. 

“У перші місяці 2021 року нам вдалось утримати видобуток на рівні минулорічного та значно збільшити обсяги виробництва скрапленого пропан-бутана. Проте природнє виснаження покладів вуглеводнів та скорочення інвестицій у зв’язку з глобальною економічною кризою не дали змоги підтримати позитивну динаміку видобутку, яку стабільно мали три останні роки”, – зазначив генеральний директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.

Українські активи британської Enwell Energy

Наприкінці лютого Представництво “Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед” ввело в роботу розвідувальну свердловину №25 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.). Глибина свердловини становить 5 320 м, а промисловий приплив газу та конденсату отримано з горизонту В-22. Наразі її дебіт складає близько  55 тис. м3/добу газу та  8 т/добу конденсату.

Тоді ж на Свиридівському родовищі компанія розпочала буріння розвідувальної свердловини №29, проєктна глибина якої складає 5 450 м та яка також має забезпечити промисловий приплив з горизонту В-22. Її заплановано закінчити в 3 кварталі цього року, а в разі подальших успішних випробувань введення в роботу очікується до кінця 2021 року.

Триває підготовка до реконструкції тимчасової замірно-сепараційної установки (ТЗСУ). У ході модернізації тут буде довстановлено компресорний агрегат, піч для підігріву, сепараційне обладнання. Також буде розширено ємкісний парк газового конденсату та пропан-бутану. В результаті реконструкції, яка запланована на друге півріччя 2021 року, очікується підвищення ефективності виробництва на 60%.

Компанія “Пром-Енерго Продукт” на Васищівському родовищі успішно провела капітальний ремонт свердловини №10 з метою переведення її на вищезалягаючий горизонт (B-17B та B-16). Після введення в роботу її дебіт газу склав близько 12 тис. м3/добу. 

Компанія “Аркона Газ-Енергія”, придбана в березні минулого року, готується до розробки Свистунківсько-Червонолуцького родовища (Полтавська область). В 2021 році серед іншого  передбачається проведення сейсморозвідувальних робіт 3D та буріння свердловини №4.  

Укргазвидобуток”

Компанія “Укргазвидобуток” розпочала підготовку до буріння свердловини №29 на Островерхівському родовищі. Її проєктна глибина складає 4 650 м, а буріння заплановано розпочати в 2 кварталі поточного року.

*2020 високосний рік, 1 квартал містив 91 календарний день

Довідково:  Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу. Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією “Укргазвидобуток” (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво “Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед” і “Аркона Газ-Енергія”, а також на Харківщині – компанія “Пром-Енерго Продукт”.

 

Читайте також: Володимир Семенюк: Smart Energy розглядає можливість експансії на захід України

Читайте також: Андрій Бродський: “Черга з бажаючих купити ОГХК – блеф!”

Читайте також: Геоінформ готує до запуску Національний геологічний портал

Читайте також: В Держпраці прокоментували законопроекти Павла Якименка і Лесі Василенко

Читайте також: Мовчання санкційних надр. Про що (і про кого) не кажуть в РНБО і Держгеонадр?