Укрзалізниці продовжили спецдозвіл на гранітний кар’єр 

Укрзалізниці продовжили спецдозвіл на гранітний кар’єр 
Кар'єр Укрзалізниці на околиці села Сокорики (Житомирська обл.), родовище граніту і гранодіориту Бехівське-2

Державна служба геології та надр України продовжила Акціонерному товариству “Укрзалізниця” дію спеціального дозволу №4504 на видобування граніту і гранодіориту родовище Бехівське-2 (геолокація). Відповідне рішення було ухвалене 26.04.2021 (наказ Держгеонадр №325). Спецдозвіл №4504 закінчився ще в 2015 році, тепер же його продовжено на 20 років.

Цікаво, що на офіційному сайті Держгеонадр в розділі Інформація щодо стану розгляду заяв є дані тільки про одну заяву Укрзалізниці про продовження дії спецдозволу на родовище Бехівське-2. Заяву було подано 03.11.2020 р. очільником філії Центр управління промисловістю Олексієм Османом, проте документ повернули заявнику без задоволення 12.11.2020. Інших заяв щодо Бехівського-2 родовища в розділі не знайдено. 

Коли АТ “Укрзалізниця” отримає оновлений спецдозвіл, він стане 16-тим дійсним спецдозволом в “портфелі” компанії. Перелік дійсних спецдозволів національного залізничного перевізника можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, як NADRA.info писали в січні цього року, кар’єри Укрзалізниці за 7 місяців 2020 р. показали збиток понад 158 млн грн. Цю інформацію нам офіційно підтвердили в компанії, і уточнили, що за 11 місяців 2020 р. збиток від кар’єрного господарства залізничників склав майже 200 млн грн. 

Про намір виставити деякі кар’єри на приватизацію восени 2020 р. заявляв тодішній голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак. В березні 2021 р. Володимир Жмак заявив NADRA.info, що керівництво компанії завершило аналіз діяльності кар’єрів, якими управляє філія Центр управління промисловістю. “Так, вже проаналізували [діяльність кар’єрів]. Готуємося представити бачення Наглядовій раді, оскільки відчуження активів – її компетенція”, – заявив пан Жмак. Але до приватизації кар’єрів Укрзалізниці не дійшло – 17.03.2021 р. Володимира Жмака звільнили з посади голови правління компанії.

 

Читайте також: Австралійці поглинають українського виробника графіту

Читайте також: Компанія Тимура Хромаєва видобуватиме газ в Луганській області

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?