Спецдозвіл на каолінову ділянку подорожчав на аукціоні в чотири з половиною рази

Спецдозвіл на каолінову ділянку подорожчав на аукціоні в чотири з половиною рази
Фото асоціативне. Автор оригіналу Валентин Поддубцев. Джерело: https://www.instagram.com/p/COwxbUCnZIy/

Але це в 4 з половиною рази дешевше, ніж за лот пропонували на перших торгах

Що саме і за скільки розіграли?

12.05.2021 Державна служба геології та надр України в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” провела аукціон з продажу спецдозволу на користування надрами. 

На торги було виставлено спецдозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ каоліну лужного (на 5 років) на ділянці “Орепи”. Площа ділянки – 30,5 га, вона розташована за 1,0 км на південний захід від с. Орепи Новоград-Волинського району Житомирської області. Протягом 1969-1971 рр. Житомирською ГРЕ треста “Київгеологія” були виконані геологопошукові роботи на лужні каоліни, за результатами яких виявлено новий поклад на Орепинській ділянці, розташованій на південь від с. Орепи. Пошуковими роботами поклад не оконтурено. Перспективні запаси каолінів Орепинської ділянки склали 50,9 млн тонн на площі 235,9 га (дані пояснювальної записки до лоту).

Виставити на торги спецдозвіл на ділянку каоліну лужного “Орепи” ще в квітні 2020 року Держгеонадр попросило ТОВ “Левіт Ко”. Ця компанія брала участь у першій спробі продати спецдозвіл (див. нижче).

12.05.2021 відбулася третя спроба продати спецдозвіл на ділянку каоліну лужного “Орепи”.

Ціна спецдозволу стартувала з 279 930 грн. В торгах взяло участь два учасники: ПрАТ “Турбівський каоліновий завод” і ТОВ “Гедем Ентерпрайз”. 

Перемогло ТОВ “Гедем ентерпрайз” зі ставкою 1 291 600 грн. ПрАТ “Турбівський каоліновий завод” запропонувало за лот 1 288 800 грн.

Довідково: ТОВ “Гедем ентерпрайз” зареєстроване в Києві. Засноване в листопаді 2020 р. Статутний капітал 560 000 грн. Засновник і керівник – Цмокалюк Сергій Михайлович. Спецдозволів на користування надрами компанія не має.

Чому провалилися попередні спроби продати ділянку “Орепи”?

Перша спроба продати спецдозвіл на ділянку каоліну лужного “Орепи” відбулася 23.12.2020 р. За лот змагалися три учасники, і ціна зросла зі стартової 279 930 грн до 5 780 000 грн. Але торги було скасовано: переможець КП “Полонський завод “Маяк” відмовилося сплатити різницю між гарантійним внеском і запропонованою ціною. Другий номер – ТОВ “Левіт Ко”, ставка 5 770 000 грн – ще раніше відмовився від свого права купити лот у випадку, якщо відмовиться переможець. До слова, співзасновником ТОВ “Левіт Ко” є Цмокалюк Сергій, який володіє і керує ТОВ “Гедем ентерпрайз” – переможцем торгів 12.05.2021 (див. вище).

Друга спроба продати лот також провалилася – на торги 22.04.2021 ніхто не прийшов. 

 

Читайте також: “Магія” повторного аукціону: спецдозвіл розіграли у 35 разів дешевше

Читайте також: Максим Шкіль встановлює контроль над гранітним кар’єром

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Рудний і бурштиновий спецдозволи розіграли зі знижкою близько 90%

 

Фото асоціативне. Автор Валентин Поддубцев. Джерело: https://www.instagram.com/p/COwxbUCnZIy/