Компанія з Рівного на самоті розіграла дві бурштинові ділянки

Компанія з Рівного на самоті розіграла дві бурштинові ділянки

І зможе купити спецдозволи зі знижкою близько 90%

 

Що сталося? 

В п’ятницю 04.06.2021 в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” відбулися два аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами. Обидва проходили за методом покрокового зниження стартової ціни (“голландський аукціон“).

Покупцям пропонувалися спецдозволи на ділянки “Набоківська” і “Канівська” (обидві – Рівненська обл.): геологічне вивчення зокрема дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням бурштину, 5 років.

Обидві ділянки знаходяться на землях, порушених внаслідок незаконного видобутку бурштину.

 

Хто переміг в аукціонах?

Єдиним учасником і переможцем обидвох аукціонів стало ТОВ “Земресурсінвест”.

Торги “Набоківською” стартували з 333 880 грн. Земресурсінвест запропонував за спецдозвіл трохи більше, ніж 36 700 грн (11% стартової ціни).

Торги “Канівською” стартували з 336 600 грн. Ставка Земресурсінвеста – 47 124 грн (14%).

 

Що раніше купував переможець?

У вересні 2020 р. ТОВ “Земресурсінвест” перемогло в аукціоні з продажу спецдозволу на ділянку “Залісся”. В день аукціону засновник і керівник компанії Ярослав Богельський пообіцяв NADRA.info, що викупить спецдозвіл, і дотримався слова: вже 22.12.2020 компанія отримала спецдозвіл №5117.

В лютому 2021 р. Земресурсінвест переміг в аукціоні з продажу спецдозволу на ділянку “Мацківська”. Договір з Держгеонадр компанія підписала в березні 2021 р., проте даних про виданий спецдозвіл у базі ДНВП Геоінформ України ще немає.

В березні 2021 р. Земресурсінвест опинився на другому місці в результаті аукціону з продажу ділянки “Агатівська“. Проте переможець відмовився заплатити свою ставку, і право купити спецдозвіл перейшло до Земресурсінвеста. Станом на 07.06.2021 договір про купівлю спецдозволу підписано не було.

Таким чином, якщо Земресурсінвест викупить всі виграні лоти, компанія володітиме п’ятьма бурштиновими спецдозволами.

 

Хто сьогодні контролює Земресурсінвест?

За даними сервісу YouControl, з дня заснування у квітні і до вересня 2020 р. компанію контролював Ярослав Богельський з Рівного.

В жовтні 2020 р. кінцевим бенефіціарним власником компанії став киянин Михайло Коломот, який нині значиться керівником компанії.

В листопаді 2020 – березні 2021 рр. компанію одноосібно контролювала Леся Примушко з Києва (через ТОВ “Ерсте Актив”).

В березні 2021 р. власником 25% капіталу Земресурсінвеста стало ТОВ “Захід Інвест Актив” (власниця – Оксана Богельська з Рівного).

Леся Примушко і Оксана Богельська вказані кінцевими бенефіціарними власницями компанії станом на 07.06.2021. 

 

Які ще спецдозволи можна купити у червні? 

Найближчі торги заплановано на 08.06.2021. Продаватимуться спецдозволи на бурштинові ділянки, гранітні і торфові родовища та ін.

Про всі спецдозволи, виставлені Державною службою геології та надр України на продаж у червні 2021 р., читайте за посиланням.

 

 

Читайте також: ГК “Західнадрасервіс” приєналася до АГКУ

Читайте також: Надра – на долоні. Які дані вже містить Державний геологічний портал?